Avatar verovert Nieuw-Zeeland

Avatar

Fox

James Cameron is geland in Nieuw-Zeeland voor het maken van zijn Avatar-sequels. In de New York Times is recent een artikel verschenen met verhalen over Cameron in het land van de kiwi’s. Het land raakte bekend als filmland dankzij Peter Jackson. Hij maakte er zijn Lord of the Rings-trilogie én zijn The Hobbit-trilogie. Tijdens zijn verblijf kreeg Jackson steeds kopjes thee omdat niemand echt wist wie hem van drank moest voorzien. Jackson dronk ze braafjes leeg. Of Cameron even braaf zal zijn is afwachten. Op de set van Aliens gooide de regisseur tijdens een moeilijk moment een hele thee- en koffiekar in de lucht.

De inwoners tonen zich alvast van hun vrijgevige en meest vriendelijke kant. Zeker omdat Cameron er 2500 hectare grond heeft gekocht (prijskaartje 16 miljoen dollar). De regisseur verblijft er samen met zijn familie rond meer Pounui. Het is de ideale locatie voor Avatar 2 dat zich vermoedelijk onder water zal afspelen. Ik betwijfel of de inwoners vriendelijk blijven. Cameron heeft immers laten weten dat hij de lokale trouwzaal opeist als zijn persoonlijk ‘werkhok’. Kan hij dat gewoon niet ergens op die 2500 hectare inplanten? Maar anderzijds zorgt Cameron wel voor nieuwe werkgelegenheid. Dat laatste is dan toch iets belangrijker dan een trouwzaal.

Een andere gevoelige uitspraak van Cameron gaat over de reden waarom hij in Nieuw-Zeeland zit. Zo vertelt hij dat werken met een Amerikaanse crew hem zou beperken. Hij vindt dat een plaatstelijke crew hem nieuwe zuurstof geeft. James wil zich ook niet laten opjagen. Ten vroegste zullen we Avatar 2 in de bioscoop zien in 2015. Dat is minstens een jaar later dan 2014, de datum die filmstudio Fox voor ogen had.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.