Beautiful Creatures in België

Independent Films

Independent Films

Nu de Twilight Saga ten einde is – de laatste film zette in België de hoogste box office uit de reeks neer – zijn de fans klaar voor iets nieuws. Beautiful Creatures beschikt over alle ingrediënten om hen te betoveren.

Beautiful Creatures is de verfilming van de bestseller van Kami Garci en Margaret Stohl. De film komt op 27 februari uit in de bioscoop. Het is het eerste boek in een serie van vijf, waarvan er wereldwijd meer dan 1.500.000 exemplaren verkocht zijn. Beautiful Creatures verscheen in juni 2010 in het Nederlands als Betoverd, gevolgd door Vervloekt in juni 2011 en Chaos in mei 2012. Vorige maand verscheen de filmeditie van Betoverd. In februari pakken de boekhandels hier stevig mee uit.

Vier redenen waarom Beautiful Creatures groot belooft te worden:

Independent Films

1. Een prestigieuze casting: in de film schitteren zowel Oscarwinnaars Jeremy Irons en Emma Thompson als de Oscargenomineerde Viola Davis (The Help). De voor een Golden Globe genomineerde Emmy Rossum (The Phantom of the Opera) doet ook mee.

2. Echte tieners: ze zijn geen honderd jaar oud en onsterfelijk; Lena en Ethan zijn 16. Ze kunnen niet wachten om te gaan studeren. Ze voelen zich anders en weten geen blijf met zichzelf… echte tieners dus. En hiermee kunnen jongeren zich identificeren.

3. Boeiende thema’s: de film behandelt thema’s als fantastisme, kleingeestigheid, dwang tot conformiteit en het belang van educatie.

4. Een faschinerende setting: de film speelt zich af in het broeierige diepe Zuiden van de Verenigde Staten in het fictieve stadje Gatlin. Daar is de Burgeroorlog nog lang niet vergeten. Net zoals Hogwarts in Harry Potter en District 12 in The Hunger Games is Gatlin een sleutelelement in het verhaal van Lena en Ethan. Het is een stadje waar iedereen alles weet, en anders zijn niet getolereerd wordt.

Afspraak vanaf 27 februari in de bioscoop.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.