Bedankt voor het lachen, Harold Ramis

Harold-Ramis-Ghostbusters-Sony-Pictures

Sony Pictures

Beste meneer Harold Ramis. Sinds afgelopen maandag 24 februari is de wereld een beetje stiller geworden. Ik denk dat u wel weet hoe dat komt. Er wordt minder gelachen. Nogal wiedes. U loopt hier niet meer rond. Na een slepende auto-immuunziekte had uw 69-jarige lichaam er schoon genoeg van.

69 jaar is nog belachelijk jong. Al moest ik even glimlachen bij de dubbele bodem van dat getal. Passend bij een man die als jeune premier over de schuine moppen van Hugh Hefners Playboy-magazine waakte.

Grappen en grollen, u zou er uw hele leven aan wijden. Volgens intimi stond u erop dat de kleinkinderen u met GrandDude in plaats van Grandpa aanspraken. Ergens in Amerika moet een rusthuis staan, dat niet weet wat het ooit zal missen.

Komedie is een fors ondergewaardeerd genre. Heel wat elitaire filmsnobs halen er hun neus voor op. Maar sommige komedies zijn zo straf, dat zelf de droogste droogkloot ze in huis heeft. Daar zal u vast even moeten om grinniken. Want het zijn uw films waarover ik het heb.

Bill Murray & Harold Ramis

Sony Pictures

U kon het allemaal. Knotsgekke scenario’s schrijven. Kurkdroge wetenschappers vertolken. En tijdloze klassiekers als Ghostbusters en Groundhog Day uit uw vingers schudden.

Naar verluidt had u bij de opnames van die laatste film flink bonje met hoofdacteur Bill Murray. Hij wou de filosofische toer op. U hield trouw vast aan grappen en grollen. De wereld kan nooit genoeg Harold Ramisen hebben.

Kwatongen zeggen dat u de trein van de 21ste eeuw een beetje gemist had. Ik ga niet beweren dat Bedazzled en Analyze This meesterwerken waren. Maar toen ik ze zag, moest ik toch geregeld checken of er geen nattigheid in mijn onderbroek plakte.

Waar u nu ook bent, meneer Ramis, saai zal het er alvast niet zijn. Daar zorgt u wel voor. Zoals u altijd al deed. Waarvoor mijn eeuwige dank.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.