Darth Vader Abrams

Disney

Disney

Je hebt het wellicht al gehoord of gelezen: JJ Abrams zal na de nieuwe Star TREK ook de zevende episode van Star WARS regisseren. En daar kunnen we alleen maar blij om zijn, want ook al gaf ik al gauw op bij Abrams’ doorbraakserie Lost, en werd ik ook niet echt warm van zijn bijdrage aan de Mission: Impossible franchise, toch heb ik er alle vertrouwen in dat hij de juiste man op de juiste plaats is om de strijd “in a galaxy far far away” in goede banen te leiden. Neem bijvoorbeeld zijn lichtjes fantastische herziening van Star Trek uit 2009. Ik ben nooit een trekkie geweest, en dat ben ik nog steeds niet, maar ik kan niet anders dan toegeven dat ik me toch weer 12 voelde bij de nieuwe avonturen van Kirk en co (en ik ben ondertussen al iets ouder, helaas).

Paramount

Bovendien viel m’n bekje meermaals open bij het bekijken van de vele schitterende m-e-g-a-tableaus die hij meermaals op het scherm wist te schilderen. Ik kijk dan ook met een gezonde portie ongeduld uit naar het vervolg Star Trek Into Darkness, dat naar verluid veel, euh, duisterder beloofd te worden.

Dat Abrams zich thuis voelt in een science fiction universum, mag dus wel duidelijk zijn. Zie ook Super 8, of het door hem geproduceerde Cloverfield. Deze twee films geven meteen twee extra redenen waarom we van de man met de bril gerust een nieuwe lading magie mogen verwachten: monsters en mysterie. De monsters creëerde hij uiteraard niet zelf, want daarvoor zorgde in beide gevallen Neville Page, een kunstenaar wiens werk je ook terugvindt in Prometheus of Tron: Legacy.

Paramount

De Star Wars-films staan bol van goede (Ewoks) en slechte (Jabba de Block, sorry Hut) schepsels, dus gezien Page ook al aan boord van de Star Trek-vloot is gegaan, zal hij wellicht ook mogen meewerken aan Episode VII, en kunnen we ons hopelijk opnieuw aan een paar goed, wat zeg ik, fan-tastisch gemaakte wezens verwachten. Abrams weet deze wezens trouwens steeds heerlijk lang verborgen te houden, en niet alleen binnen de film zelf, maar ook vooraf. Want als er iets is waar JJ een meester in is, dan wel in het bewaren van mysterie. Herinner je bijvoorbeeld de alles verhullende en dus gruwelijk nieuwsgierig makende trailers van zowel (opnieuw) Super 8 als Cloverfield. Misschien is deze hardnekkige en professionele geheimhouderij, in tijden van alles op voorhand ontledende  en verklappende magazines en sites en blogs en tweets en weet ik nog allemaal, dan ook wel de grootste troef van allemaal.

We kunnen nu alleen maar hopen dat Abrams én Disney (die de franchise onlangs opkocht en ongetwijfeld inspraak zal willen) ook voor een goed verhaal zullen zorgen. Dus waar en wie je ook bent, begin nu maar al te schrijven en te schrappen, en stop niet tot je het perfecte vervolg gebrouwen hebt, want met minder zal ik, en met mij vele, vele anderen, geen genoegen nemen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.