Bekendmaking volledige programma Film Fest Gent 2016

Film Fest Gent

Film Fest Gent

Dieter

Dieter

Gisteren werd in de Gentse cinema Sphinx het volledige programma van het Film Fest Gent officieel voorgesteld aan de pers. Het aftellen naar het grootste cinefiele gebeuren van het land is daarmee weer ingezet. 

Algemeen directeur Martijn Balen, artistiek directeur Patrick Duynslaegher en programmator Wim De Witte schetsten ’s ochtends de grote lijnen van het rijkelijk gevulde parcours, dat opnieuw een waaier aan uiteenlopende films aanbiedt, talloze internationale gasten ontvangt en dit jaar twee hoofdthema’s kent.

Film Fest Gent

Film Fest Gent

Voor het programma van de 43e editie haalde het Film Fest Gent inspiratie uit weerszijden van de aardbol. Met de focus op Nordic Cinema willen de organisatoren aantonen dat sterk, intelligent en meeslepend drama niet beperkt hoeft te zijn tot misdaadliteratuur en populaire tv-series, maar ook terug te vinden is in de hedendaagse producties die deze regio kenmerken. Dit wordt kracht bijgezet in het campagnebeeld van het aanstaande festival, dat hulde brengt aan de legendarische Zweedse actrice Greta Garbo.

Met de Spotlight on Japan schenkt het Film Fest Gent speciale aandacht aan het verre Oosten. Deze selectie (waar ook twee muziekevenementen en een reeks andere initiatieven aan verbonden zijn) biedt naast dertien nieuwe speelfilms de unieke kans om het werk van grote veteranen uit de Japanse cinema te (her)ontdekken. “Het land van Yasujiro Ozu, Akira Kurosawa en Kenji Mizoguchi telt ook vandaag filmmakers die ons verrassen en meeslepen met hun originele en provocatieve visie op hun land en hun geschiedenis – en dit in een unieke stijl die met geen andere filmcultuur te vergelijken valt”, dixit Duynslaegher.

Het 43e Film Fest Gent loopt van 11 tot en met 21 oktober 2016. De World Soundtrack Awards vinden plaats op 19 en 20 oktober.

Ook de online kaartverkoop is reeds van start gegaan, de festivalkassa opent vanaf 23 september de deuren. Alle info & tickets: www.filmfestival.be

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.