Belangrijke rol voor Black Widow in Avengers-sequel

Marvel

Marvel

Voor de opnames van The Avengers startten, had Joss Whedon aan Scarlett Johansson beloofd dat het geen “sausage fest” zou worden. Voor de slechte verstaanders: dat het niet alleen rond mannen zou draaien. En Whedon lijkt nu ook hetzelfde in gedachten te hebben voor de sequel The Avengers: Age of Ultron. In een interview met Nerd HQ liet de god of geeks zich ontvallen dat Natasha Romanoff alias Black Widow een zeer belangrijk rol zal spelen in de tweede Avengersfilm.

Natasha is a huge part of the sequel because you do want to concentrate on the people who don’t have their own franchises. Although she in Cap 2, [and] she’s great. She was the most fun for me because she’s not a hero, you know, and it’s something that I read—and I feel bad that I can’t remember who wrote the book—but it’s in one of the books explaining, ‘These guys are heroes, you are a spy. It’s a different thing—it’s a different skill set—and you don’t have their moral high ground or any of that good stuff.’ And that just makes her so interesting to me. So yeah, the stuff I’ve got going on with her in the second one is killer.

Marvel

Hoe en wat, daar hebben we uiteraard nog het raden naar. Maar stukje bij beetje kunnen we ons een beeld beginnen vormen van de sequel. De villain van de film wordt deze keer Ultron, een klassieke Avengers-schurk die al sinds eind de jaren 60 meegaat. Hij een intelligente robot ontwikkeld door Henry Pym die ook bekend is als Ant-Man. Whedon liet wel al weten dat Pym niet te zien zal zijn in Age of Ultron en dat ze een eigen twist geven aan hoe Ultron ontstaat – mijn geld staat op Tony Stark.

Wat we nog weten is dat alle Avengers terugkeren, ook – al is dat niet meteen een verrassing – Tony Stark, die aan het einde van Iron Man 3 zijn metalen pakje aan de kapstok hing. Phil Coulson (Clark Gregg) keert waarschijnlijk niet terug. Niet zozeer vanwege zijn dood in de eerste film – hij duikt op in de S.H.I.E.L.D.-tv-serie die zich afspeelt na The Battle of New York, dus morsdood zal hij wel niet zijn – maar wel omdat er al zoveel gaans is in Age of Ultron.

Marvel

Nieuwe Avengers-lidkaarten worden uitgedeeld aan Scarlet Witch en Quicksilver, een tweeling (met als papa X-Men-nemesis Magneto) met mutantenkrachten die begin de jaren 60 hun debuut maakten in de Marvelcomics. Eerst bij X-Men, waar ze deel uitmaken van The Brotherhood of Evil Mutants, later als vaste teamleden van de tweede generatie Avengers. Hoe ze precies op het scherm zullen verschijnen, dat weet voorlopig alleen Joss Whedon.

In ieder geval moet hij rekening houden met de nieuwe X-Men-film. De mutantentweeling zal ook te zien zijn X-Men: Days of Future Past van Bryan Singer. Wat wel zeker is, is dat Whedon Scarlet Witch van een ander kostuumpje zal voorzien dan in de strips. En wellicht komt daar ook een borstverkleining bij kijken.

Met een release in mei 2015 heeft The Avengers: Age of Ultron nog een lange weg af te leggen. En de truckload nieuws dat daar komt bij kijken, zal je bij ons kunnen lezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.