Belgische fictie in het buitenland

Crimi Clowns

2BE

Meer en meer zoekt Hollywood haar inspiratie in het buitenland, en daar hoort België ook bij. Niet alleen voor film, bijvoorbeeld met de remake van The Loft die nu ook hier in de zalen loopt, maar ook onze fictiereeksen spreekt hen wel aan.

Clan

Caviar

Twee jaar geleden genoot Vlaanderen van de tv-serie Clan. Een spannende en vaak ook komische tv-serie over vijf zussen en Jean-Claude (a.k.a. de Kloot) die met één van die zussen getrouwd is. Tijdens de serie wordt er heen en weer in de tijd gekeken om tot het antwoord te komen op de vraag: “wie vermoordde uiteindelijk deze Kloot?”. Ondertussen hebben ook Nederland en Duitsland hun remakes op het publiek losgelaten. De bedenkster van de serie, Malin-Sarah Gozin, is momenteel ook aanwezig bij de remake in de Verenigde Staten. Daar maken ze natuurlijk een eigen versie met veel meer afleveringen. Steve Blackman, die schreef voor Bones, Las Vegas en Private Practice neemt het project onder zijn hoede. De Amerikaanse Clan krijgt sowieso méér seks en méér gevaar.

Crimi Clowns Luc Wyns

2BE

Ook Luk Wyns heeft het druk met zijn fictiereeks Crimi Clowns, waar hij al enkele prijzen mee won (Beste Europese Comedy-reeks en Beste internationale Comedy-reeks). In België is Wyns bezig met het 3de seizoen, vanaf 20 november te zien op 2BE, en ondertussen werkt hij ook aan een Ierse en Amerikaanse remake.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.