Ben Affleck in hoofdrol nieuwe film David Fincher

Ben Affleck

Warner Bros.

Ben Affleck gaat de hoofdrol vertolken in Gone Girl, de nieuwe film van David Fincher (Fight Club, Se7en). De film wordt een adaptatie van het gelijknamige boek van Gillian Flynn, die ook het script voor zijn rekening neemt. Fincher zou normaal gezien eerst 20,000 Leagues Under the Sea regisseren voor Disney, maar dat project wordt nu voor onbepaalde tijd on hold gezet.

Affleck van zijn kant moet ook schuiven in zijn planning. De opnames voor Gone Girl lopen immers dit najaar, net wanneer normaal gezien de productie voor Live by Night zou starten, zijn nieuwe werk als regisseur. Affleck heeft echter veel goodwill losgemaakt met het succes (Oscargewijs dan toch) van Argo. Warner Bros. staat daarom toe dat de start van de productie van Live by Night enkele maanden verlaat wordt. De geplande releasedatum eind 2014 komt echter niet in gevaar.

Affleck speelt in Gone Girl Nick Dune. De relatie tussen Nick en zijn vrouw Amy is niet meer wat ze ooit geweest was. Wanneer Amy verdwijnt op hun vijfde huwelijksverjaardag, wordt hij dan ook meteen verdacht. Zeker wanneer al het bewijsmateriaal naar hem wijst als moordenaar. Maar er is daarnaast nog veel meer in het spel. Dingen waar het publiek niets van af weet…

De rol van Amy is voorlopig nog niet gecast. Mogelijke namen die in overweging worden genomen – volgens de goeie ouwe geruchtenmolen – zijn Natalie Portman, Emily Blunt en Charlize Therron. Ook Reese Witherspoon, voorlopig enkel producente van de film, zou in de running zijn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.