Ben Whishaw, van Q naar Queen?

Disney

Disney

Exit Brüno, enter Q! Elders op deze pagina’s lieten we jullie al weten dat Sacha Baron Cohen niet langer Freddie Mercury zal vertolken in een biopic over de legendarische band Queen. De makers lieten het niet aan hun hart komen en gingen op zoek naar een andere Freddie. Aan die zoektocht lijkt nu (definitief?) een einde gekomen. Brian May, gitarist bij Queen en grote bobo bij productiefirma Queen Films maakte namelijk bekend dat Ben Whishaw in de huid van Mercury mag kruipen.

MGM

Hoe Sacha Baron Cohen het er van af zou gebracht hebben als Freddie Mercury, we zullen het dus jammer genoeg nooit weten. Cohen had nochtans de moustache en de tonnen charisma die nodig waren om de betreurde zanger van Queen te vertolken. Maar ja, wegens, zoals dat dan heet, een creatief meningsverschil of twee haakte Borat af.

Whishaw ken ik vooral vanwege z’n rol van Q in Skyfall, of als de notoire Grenouille uit Perfume. Zeker geen slechte, maar toch eerder ingetogen rollen, en dus heb ik op z’n zachtst gezegd m’n bedenkingen voor de flamboyante en extraverte vertolking die nodig zal zijn om Freddie Mercury realistisch neer te zetten. En ja, hij heeft al eens een zanger vertolkt (in I’m not There, waarin hij gestalte gaf aan Bob Dylan), maar of dat nu de reden was om voor Whishaw te kiezen?

BBC

Aan het scenario zal het alvast niet liggen. Dat is namelijk in handen van Peter Morgan, die met The Queen al bewees een stevige biografie naar het grote scherm te kunnen omzetten. Voor de regie tot slot is Tom Hooper (Les Misérables) niet langer in de running. Die eer gaat nu naar Dexter Fletcher. Fletcher is vooral als acteur bekend (uit onder meer Hotel Babylon), maar oogstte in 2012 ook al lof met z’n regiedebuut Wild Bill.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.