Benedict Cumberbatch vs. USA

Dreamworks

Dreamworks

Geen idee wat uw definitie is van de perfecte man, maar Benedict Cumberbatch komt vrij dicht in de buurt. Niet alleen heeft de Brit een karakterkop om u tegen te zeggen. Hij is ook een fantastisch acteur. En heeft blijkbaar ook nog eens over een flinke dosis lef. Hij neemt het zowaar in zijn eentje op tegen The United States of America.

Cumberbatch (Sherlock, Star Trek Into Darkness, Parade’s End) is niet opgezet met de overheidsmaatregelen om klokkenluiders onder de knoet te houden. Op de set van Sherlock trok hij de aandacht van de camera’s door plots, in een zwart pak en met zonnebril, handgeschreven nota’s omhoog te houden.

Hard drive smashed, journalists detained at airports… Democracy? Schedule 7 prior restraint. Is this erosion of civil liberties winning the war on terror? What do they not want you to know? And how did they get to know it? Does the exposure of their techniques cause a threat to our security or does it just cause them embarrassment?

David Miranda die vastgehouden werd op een Britse luchthaven, de heksenjacht op Edward Snowden en de 35 jaar cel voor Bradley Manning. Cumberbatch heeft er duidelijk genoeg van.

Maar dat is nog niet alles. Vanaf 4 december is Cumberbatch te zien als Julian Assange in The Fifth Estate. (Net zoals in Parade’s End wordt hij weer blond geverfd, en wederom staat hij er niet mee.) Er is helaas ook slecht nieuws: Benedict speelt niet mee in Guillermo del Toro’s ghost story Crimson Peak. Hij heeft geen reden opgegeven.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: ,

Comments are closed.