Bertrand Tavernier op Brussels Film Festival

StudioCanal

StudioCanal

Na de uiterst feestelijke 10de editie hadden de organisatoren van het Brussels Film Festival toch even tijd nodig om terug op adem te komen. Maar de 11de editie van het Brussels Film Festival ziet er alvast goed uit!

Van 19 t/m 26 juni is het hart van Flagey dé plek voor film, feest en muziek. Naast de officiële competitie rond Europese cinema presenteert het festivam internationale premières, een Panorama selectie met pareltjes die dringend ontdekt moeten worden. Verder zijn er diverse speciale voorstellingen en een muzikale aanpak die elk jaar belangrijker wordt.

Benelux Film Distributors

Ook de professionele ontmoetingen in samenwerking met tal van partners actief binnen de filmindustrie breiden zich uit. Zo is er de komst van de eregast Bertrand Tavernier. Deze Franse cineast heeft generaties filmliefhebbers geraakt en beïnvloed met films als L’Horloger de Saint Paul, Quai d’Orsay, de onvergetelijke La Mort en direct, Coup de Torchon, Mississipi Blues, Round Midnight, La Vie et rien d’autre, L.627 en In the Electric Mist. Een rasechte filmmaker met een divers en fraai oeuvre. Enkele van zijn meest beduidende films zullen in retrospectief worden gepresenteerd in Cinematek en de regisseur komt zijn encyclopedische filmkennis met ons delen tijdens een filmles in Flagey.

De focus op film en muziek wordt ook deze editie verder gezet met o.a. muziekdocumentaires en concerten van enkele veelbelovende artiesten. Je herinnert zich vast nog de uitverkochte concerten van Tindersticks in 2011 en Chromatics gevolgd door de dj sets van Carl Barât en Saul Williams vorig jaar. Dit jaar slaat het festival de handen in elkaar met de Fête de la Musique met een bijpassende programmatie op 21 juni. Met Ivan Corbisier voor de 4de keer aan de directie van het festival wordt dit de beste manier om de zomer te beginnen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.