Biehn & Hamilton in Terminator 5?

Sony Pictures

Sony Pictures

Het internet is een broeihaard van geruchten, geklets, geroddel & geraas. Enkele dagen geleden maakten allerhande bronnen ons nog wijs dat Bryan Cranston de nieuwe Lex Luthor wordt. Grappig genoeg wist de Breaking Bad-ster zelf nog van niets. Integriteit is ver zoek in de filmjournalistiek.

Sony Pictures

Ondertussen zijn er alweer wat andere ballonnetjes opgelaten. En lek geprikt. Eentje klinkt te mooi om links te laten liggen. De bewering dat Linda Hamilton (de vrouw die James Cameron 50 miljoen aftroggelde) en Michael Biehn (in de jaren ’80 de fetish acteur van diezelfde Cameron) op de loonlijst van Terminator 5 zullen staan. Tenminste, als het van regisseur Alan Taylor (Thor: The Dark World) afhangt.

Op het eerste zicht kan het best. Wie had ooit zijn knaken durven inzetten op de voorspelling dat Arnold Schwarzenegger het tot governator van Californië zou schoppen? En dat hij daarna doodleuk op zijn 66ste opnieuw een T-800 zou spelen?

Bovendien klinkt de terugkeer van het culttrio Schwarzenegger, Hamilton & Biehn mooi op papier. De Terminator-franchise heeft nog iets goed te maken. Terminator Salvation was een sof. John Connor bleek helemaal geen coole verzetsheld te zijn, maar een irritante lul die verdacht veel weg had van Christian Bale. Hoe meent Terminator 5 dit recht te zetten? Door terug te keren naar de bron.

The computer which controlled the machines, Skynet, sent two Terminators back through time. Their mission: to destroy the leader of the human resistance, John Connor, my son. 

Sony Pictures

Onder het mom van ‘ga nu toch eindelijk eens dood, zeikerd’, stuurt Skynet dit keer een Terminator richting jaren ’50. Zijn missie? Sarah Connors ouders omleggen. Persoonlijk zou ik met veel geweld verijdelen dat het vliegtuig dat Ritchie Valens, Buddy Holly & J.P. Richardson op 3 februari 1959 richting het hiernamaals vloog, van de grond gaat. Ieder zijn ding.

Vraag is hoe Biehn & Hamilton in dit plaatje moeten passen. Voor Biehn, die Kyle Reese speelde in The Terminator, stellen zich weinig problemen. De dude is gewoon weer met de teletijdmachine gekomen, weliswaar na plechtig gezworen te hebben niet aan John Connors grootmoeder te zitten, want het is ook altijd wat met die Reese.

Hamiltons personage Sarah Connor in het scenario puzzelen, ligt wat moeilijker. Hoe moet Sarah in de jaren ’50 geraken als ze op dat moment niet geboren is? Via een tijdmachine? Want die knakker van een Reese geraakte destijds toch ook gewoon met veel bliksem en poeha vanuit de toekomst naar 1984?

Maar Hamiltons personage Sarah Connor stierf omstreeks 1997 aan leukemie. Dat hebben ze ons toch altijd wijsgemaakt in Terminator 3: Rise of the Machines. En toen bestonden er nog helemaal geen tijdsmachines in het Terminator-universum. De enige mogelijkheid is dat Kyle Reese, alvorens naar de jaren ’50 te reizen,  een tussenstop maakt in de jaren ’80-’90, en Sarah daar oppikt, om vervolgens samen naar de jaren ’50 te trekken. Tenminste, als we er van uitgaan dat het verzet opvouwbare tijdmachines heeft die in een rugzak passen.

Sony Pictures

You go naked. Something about the field generated by a living organism. Nothing dead will go.

Maar, en nu komen we bij een cruciaal detail, hoe moet hij dat flikken? Als je enkel bloot door de tijdmachine kan? Waar zou hij dan in godsnaam een draagbare tijdmachine moeten laten? Creatieve drugssmokkelaars kunnen allicht wel iets bedenken. Maar tussen ons gezegd en gezwegen:  het lijkt me zeer sterk dat we Hamilton &  Biehn samen aan het werk zullen zien in Terminator 5.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.