Ontdek de vrouw in Eddie Redmayne

The Danish Girl

Focus Features

Eddie Redmayne maakte vorig jaar, na rollen in onder andere Les Misérables en My Week with Marilyn, een diepe indruk met zijn vertolking van Stephen Hawking in The Theory of Everything. Het lijkt er sterk op dat hij binnenkort hetzelfde zal doen in The Danish Girl, waar hij in de huid kruipt van een van ’s werelds eerste transgendervrouwen.

Regisseur Tom Hooper (Les Misérables, The King’s Speech) inspireerde zich voor zijn nieuwste film op de relatie tussen kunstenaars Gerda Wegener (Alicia Vikander) en Einar Wegener (Redmayne). The Danish Girl focust zich op de gevolgen voor hun relatie en werk wanneer Einar, als pionier, zich besluit om te bouwen tot vrouw: Lili Elbe.

De cast (Redmayne, Vikander, Matthias Schoenaerts en Amber Heard) en trailer (zie hieronder) zien er alvast veelbelovend uit:

In onderstaande clip vertelt Redmayne (Tom Hoopers eerste keuze voor de rol) over het bewogen leven van Lili Elbe, die als eerste vrouw een geslachtsoperatie onderging en daarmee een pionier werd in de transgendergemeenschap:

The Danish Girl is vanaf 20 januari te bekijken in de bioscoop.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.