Biopic Hillary Clinton definitief op de rails?

Shame

Fox

Doet ze het of doet ze het niet? De manier waarop sommige media nu al aan het speculeren zijn over de vraag of Hillary Rodham Clinton zich kandidaat stelt voor de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen, is een beetje belachelijk. Als ze zegt dat ze het zélf nog niet weet, geloof ik haar zelfs volledig (nu ja, kom, voor 90% toch).

Minder uit de lucht gegrepen blijken de geruchten over een  Hillary Clinton-biopic. Daarover kon je hier al een en ander lezen. En nu blijkt dat filmstudio Lionsgate alles in het werk stelt om de distributierechten van Rodham (voorlopige naam van het project, naar de tweede naam van Hillary) te verwerven. Temple Hill Entertainment, die het project produceert, hoopt volgend jaar met de opnames te kunnen beginnen.

Als het project doorgaat, en daar lijkt het dus zeer sterk op, zit James Ponsoldt in de regisseursstoel. Die ken je misschien wel van het verdienstelijke The Spectacular Now (gelaagd collegedrama) en het positief onthaalde Smashed, dat over alcoholproblemen handelde. Opvallend, Rodham zal zich afspelen in de jaren zeventig. Een niet zo bekende maar wel cruciale periode in het leven van Hillary. Toen was ze als jonge advocate betrokken bij de officiële beschuldiging van president Nixon ten tijde van het Watergate-schandaal. Rond die tijd ontmoette ze trouwens ook een zekere Bill Clinton..

Op het internet speculeren de filmmagazines al volop wié nu precies in de huid van Hillary zal kruipen. Wordt het Carey Mulligan? Wordt het Reese Whiterspoon? Wordt het Scarlett Johansson? Of Jessica Chastain? Geduldig afwachten om dat te weten te komen. Wat we wél min of meer kunnen berekenen is de verschijningsdatum van Rodham. De film zal ongetwijfeld uitkomen in … 2016. Niet toevallig de datum van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zou Hillary… Eh, mea culpa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.