Bloodsport en Kickboxer krijgen remake

U.G.C. Worldwide Distribution

U.G.C. Worldwide Distribution

Ze moeten wellicht nog ergens op de ouderlijke zolder liggen: mijn vhs-cassettes waar ik begin de jaren 90 de films mee opnam die ik voor het nageslacht wou bewaren. De originele Star Wars-trilogie, Die Hard, Terminator 1 en 2,… Ik heb ze bekeken tot het beeld grijzig werd en trilde en de klankband rochelde en kuchte (ik zou ze nog wel eens opnieuw opnemen voor het nageslacht dacht ik telkens ik een band in de videorecorder ramde!).

Tussen die zeer bescheiden collectie zaten ook twee films met Jean-Claude Van Damme: Bloodsport en Kickboxer. Zelfs als beginnende puber wist ik dat die films in een categorie lager speelden dan pakweg Die Hard maar ze staan wel allebei in mijn geheugen gegrift. De training in Kickboxer, de finale van Bloodsport (leve Bolo Yeung), de vele idiote gezichtsuitdrukkingen van JCVD, de slomo-herhalingen,… ze hebben me ettelijke fijne uren opgeleverd. En ja, dat schrijf ik zonder enige schaamte.

U.G.C. Worldwide Distribution

En net die twee Van Damme-prenten krijgen binnenkort een remake. Bloodsport wordt onder handen genomen door James McTeigue, die sterk debuteerde met V for Vendetta met daarna op zijn bakkes kreeg met Ninja Assassin en The Raven.

De originele film draaide rond een Amerikaanse militair die “tegen alle verwachtingen in” de Kumite, een ondergronds martial-artstoernooi, wint. De remake zou het verhaal wat updaten en o.a. de Braziliaanse vechtstijl Vale Tudo centraal stellen. Een eerste versie van het script is geschreven door Robert Mark Kamen, een vechtfilmspecialist die o.a. de originele The Karate Kid, The Transporter en Taken schreef.

Kickboxer komt dan weer in handen van Hongkongregisseur/acteur Stephen Fung, die vorig jaar met Tai Chi Zero indruk maakte op diverse festivals. Wat zijn plannen zijn met de remake zijn nog niet duidelijk. Een update ligt ook hier voor de hand. In de originele film wilde Kurt Sloane (Van Damme) wraak nemen op de Thaise kickboxer die zijn broer had verlamd.

Goed nieuws, slecht nieuws, die remakes? Goh, is het gepermitteerd om daar niet echt wakker van te liggen? In een worst case scenario zijn ze nog slechter dan hun originelen. Et alors? Maar het nieuws is natuurlijk wel een mooi excuus om nog eens op zolder te gaan rommelen bij de oudjes. Met wat geluk vind ik er zelfs nog een videorecorder die werkt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.