Bond 24 met Mendes & Cruz

Cinéart

Cinéart

Het gaat plots veel sneller dan aanvankelijk gedacht met Bond 24. Eerst sijpelde het nieuws binnen dat regisseur Sam Mendes aan de onderhandelingstafel zit met de producenten. Vervolgens zou hij akkoord gaan voor Bond 24 én Bond 25. En dan wordt een joekel van een nieuwtje op de wereld losgelaten: Pénelope Cruz wordt de Bondgirl van Daniel Craig in Bond 24.

Een mens zou spontaan applaudisseren. Al is er nog niets officieel bevestigd. Maar als het klopt dan is dat uitstekend nieuws. En zeker twee kleppers die noodzakelijk zijn als de makers het succes van Skyfall willen evenaren of zowaar overtreffen.

Skyfall

Sony Pictures

Er wordt veel gepraat over de keuze van Cruz. Ze is mooi, daar bestaat geen twijfel over. Ze kan acteren. Daar twijfelt niemand aan. En ze is ook nog eens getrouwd met Javier Bardem, de beste slechterik sinds jaren in Skyfall. Cruz wordt volgend jaar 40. Zo wordt ze de oudste Bondgirl van allemaal, maar haar leeftijd past mooi bij die van Daniel Craig (45). En zo moeten we geen schrik hebben dat de producenten kiezen voor een jongere tuttebel (aka Denise Richards) om een tienerpubliek aan te trekken. Al kan James natuurlijk snoepen van een tweede en jonger model… .

Als Cruz effectief de lakens mag delen met James Bond stoot ze Honor Blackman van de troon als oudste Bondgirl. Blackman was 39 jaar toen ze verscheen in Goldfinger (1964). Wat een beetje zekerheid geeft dat Cruz onze Bondgirl wordt, is het feit dat scenarist John Logan bezig is met het schrijven van het scenario. Hij deed dat ook voor Skyfall. En Logan schreef dat script met Javier Bardem als bad guy in gedachten. Met Cruz als stoeipoes kan hij zeker tal van scènes verzinnen, niet?

De opnames zouden al volgende zomer van start gaan. Zo zou er dus veel vroeger dan oorspronkelijk gepland een nieuwe film verschijnen. Dat past ook in de strategie van de makers en de contractuele verplichtingen van Daniel Craig als 007. Er komt vermoedelijk een einde aan het Daniel Craig-tijdperk eens hij de vijftig voorbij is. Hij zal dan zijn Walther PPK afgeven aan een nieuwe en jongere 007. Maar laten nu nog gewoon genieten van de komende films met Craig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.