Brussels Film Festival onthult deel van programma

StudioCanal

StudioCanal

Van 19 tot en met 26 juni kan je voor de elfde keer al terecht op het Brussels Film Festival. Special guest dit jaar is de Franse cineast Bertrand Tavernier. Naast twee masterclasses zal hij ook een speciale voorstelling geven van zijn meest recente film, La Princesse de Montpensier uit 2010. Daarnaast is er ook een retrospectieve gewijd aan het hele oeuvre van Tavernier en staan er vergeten parels van de Franse cinema op het programma. Voor de afsluiting van het festival krijgt Tavernier het gezelschap van de Engelse actrice Charlotte Rampling (Melancholia, Swimming Pool). Zij zakt samen met haar zoon en regisseur Barnaby Southcombe af naar Brussel om hun film I, Anna voor te stellen.

Naast de bekendmaking van de bekende koppen op het Brussels Film Festival is ook een deel van het programma onthuld. En dat ziet er meer dan behoorlijk uit. Zo kan je er Road North zien, van Mika Kaurismäki, de oudere broer van Aki Kaurismäki (The Man Without A Past). Het is een lyrische en melancholische roadmovie die op veel bijval kon rekenen in Finland, de thuishaven van de broertjes Kaurismäki.

brff.be

Boven is het Stil, van Nanouk Leopold, is dan weer de verfilming van het gelijknamige boek van Gerbrand Bakker. En ook de nieuwste van Giuseppe Tornatore staat geprogrammeerd. La Migliore Offerte is een film over liefde in de kunstbusiness met Jim Sturgess, Donald Sutherland, Sylvia Hoeks en Geoffrey Rush.

En dan zijn er ook nog twee films over Belgische topartiesten. Daan in Progress is een intiem portret van Thierry Dory over creatieve splinterbom Daan. In Round the Bend richte Dimitri van Zeebroek zijn lens op Das Pop-frontman Bent Van Looy die in L.A. zijn eerste soloplaat ging opnemen. Van Looy zal trouwens, met showcase, aanwezig zijn op de voorstelling.

Net als de vorige jaren staat er ook elke avond een gratis openluchtvoorstelling gepland op het Heiligkruisplein. De nadruk zal er liggen op Belgische films. O.a. The Broken Circle Breakdown en Offline staan op het programma.

Alle info over het Brussels Film Festival vind je uiteraard op www.brusselsfilmfestival.be

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.