Bryan Cranston zo goed als zeker Lex Luthor

AMC

AMC

De cast van de nieuwe Batman vs Superman-film is stilletjesaan compleet. Onlangs werd Ben Affleck nog gekroond tot de nieuwe Batman, en nu lijkt het er sterk op dat Breaking Bad-ster Bryan Cranston de rol van zijn aartsvijand Lex Luthor toegewezen krijgt.  Dat betekent dat Mark Strong niet meer in de running is.

Cranston bewees in Breaking Bad al dat hij een boosaardig kantje heeft, al wil hij naar eigen zeggen laten zien dat er in Lex Luthor ook een blanke pit schuilt.  Daarmee is de grootste heisa rond Afflecks benoeming weer geluwd. Toen het nieuws uitkwam dat hij Christian Bale zou opvolgen, spuwden ontevreden fans hun kritieken voluit op Twitter. Enkele voorbeelden daarvan:

Casting Ben Affleck as Batman sounds like something The Joker would do to create a distraction at the nerd bank.

Affleck as Batman? I don’t want to hate an actor that I like for ruining Batman for WB’s film-vomit this decade.

Niemand geloofde dat Ben de nodige intimidatie en autoriteit uitstraalde om aan Batman gestalte geven. Nadat er zelfs online petities opdoken om Affleck af te voeren, viel Val Kilmer – ex-Batman – zijn collega bij met de oproep ‘Give Ben a chance!’. Wat dan weer gretig werd verspreid door zo’n 2000 twitteraars.

Er blijven nog steeds enkele gaatjes op te vullen in de cast en zo blijven de speculaties circuleren. Filmstudio Warner Bros. en DC Entertainment zouden hun oog op Timothy Dalton (James Bond) hebben laten vallen als Batmans butler. Er is ook sprake dat Matt Damon gecast wordt als Aquaman of Martian Manhunter. Maar dat blijven speculaties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.