Cameron en zijn Battle Angel

Viz Media

Viz Media

James Cameron bewees al lang geleden dat hij spannende en grootse cinema kan maken. Aliens en The Abyss staan voor opwindende sciencefiction en zijn Titanic is voorgoed onderdeel van het collectieve geheugen. Naast deze pieken is er echter evenveel twijfelachtige rotzooi van zijn hand. Deze week bevestigde de man nog steeds werk te willen maken van Battle Angel Alita. Zij het na Avatar 2. En na Avatar 3. Tegen 2017 misschien. Om eerlijk te zijn laat ik, als liefhebber van manga en anime, Cameron graag weten dat hij zijn plannen misschien beter opbergt.

20th Century Fox

Er zijn weinig precedenten van westerse adaptaties van anime naar film die een omweg waard waren. De live-action film van Dragonball Z was om te huilen, iedereen is het eens over wat er met The Last Airbender gebeurde en wie zich Chris Penn in Fist of the North Star herinnert, heeft sowieso een vijs los.

Maar goed, Battle Angel Alita (of Gunnm) heeft inderdaad veel filmisch potentieel. De reeks gaat over een cyborg met erg vrouwelijke vormen die premiejager wordt terwijl ze op zoek gaat naar de waarheid achter haar vergeten verleden. Zo’n pitch kan natuurlijk wel een legertje jonge gasten mobiliseren. Bij de fans van de oorspronkelijke reeks kan ik echter al het gezucht en het gekreun tot hier horen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.