Captain America in het nieuw

Captain America: The Winter Soldier

Marvel Studios

Twee keer gezien worden in hetzelfde jurkje, het is de nachtmerrie van elke fashionista. Maar ook superhelden zijn in hetzelfde bedje ziek. Of ze nu van DC-signatuur zijn of uit de Marvelstal komen, bij elke film hoort een nieuwe outfit. Soms komen die met extra tepels – wie herinnert zich niet het Batman and Robin-debacle -, andere keren wordt er een spel gespeeld van driehoekjes en cirkels (zie maar hoe Iron Man zijn arc reactor verandert doorheen de film).

Ook Captain America is voor zijn sequel Captain America: The Winter Soldier even langsgeweest bij de kleermaker. En in zijn nieuwe tenuetje staat soberheid centraal. Weg met de rood-witte buikstreepjes en de karmijnrode handschoenen en botjes. Blauw en zwart zijn duidelijk de kleuren voor volgend voorjaar. U neemt daar best akte van!

De vestimentaire aanpassingen maken dat onze First Avenger er almaar minder uitziet als een wandelende stars and stripes. En dat is alleen maar een goede zaak. Een superheld die Captain America heet, hoeft niet noodzakelijk ook aan mast kunnen wapperen. Het lijkt me vrij duidelijk waar zijn loyauteit ligt.

Captain America: The Winter Soldier, die gelukkig nog altijd meer explosies dan defilés zal bevatten, komt in april volgend jaar in onze zalen.

Marvel Studios

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.