Carrey keert Kick-Ass 2 de rug toe

UPI

UPI

Promo is alles in Hollywood. Vraag dat maar aan de lepe marketingjongens achter Man of Steel. Naast vernuftige reclamecampagnes, helpt het ook altijd als de acteurs & actrices op de loftrompet toeteren als ware ze Miles Davis. Zelden met zo’n intelligente regisseur mogen samenwerken meneer de filmjournalist! En wat een sfeer op de set, Berlusconi’s bunga bunga-feestjes zijn er niets tegen! Joepie de poepie! Dit moet wel de beste film zijn waar ik ooit heb aan meegewerkt! Wat zeg ik, de beste film die jullie nietige stervelingen in jullie miserabele leventje zullen zien!

UPI

Het kan ook anders natuurlijk. Vraag maar aan de makers van Kick-Ass 2. Deze krabben zich momenteel een hoop stressvlekken in het haar, na enkele vervelende uitspraken van Jim Carrey. In het vervolg op Kick-Ass speelt de smoelentrekker Colonel Stars and Stripes. Dat personage is de leider van Justice Forever, een superheldenclubje met welluidende leden als Battle-Guy (Clark Duke) & Night-Bitch (Lindy Booth). Deze versterken Kick-Ass (Aaron Johnson) in zijn vendetta met The Mother Fucker (Christopher Mintz-Plasse).

Met Jim Carrey haalde regiseur Jeff Wadlow (die Matthew Vaughn opvolgt) een interessante naam binnen. Een Carrey in bloedvorm is altijd een meerwaarde voor je film. Geen betere keuze dus om de leemte die Nicolas Cage (Big Daddy), nog zo’n acteur balancerend op de slappe koord tussen genialiteit en idioterie, achterliet op te vullen. Alleen distantieert de goede man zich van de film, of zoals op ’s mans Twitter onomwonden te lezen stond:

I did Kick-Ass 2 a month b4 Sandy Hook and now in all good conscience I cannot support that level of violence. My apologies to others involve[d] with the film. I am not ashamed of it but recent events have caused a change in my heart

UPI

Met Sandy Hook verwijst Carrey natuurlijk naar de schietpartij in de Sandy Hook Elementary School op 14 december 2012. Het bloederige voorval deed zich voor een kleine maand nadat Carreys rol was ingeblikt. De acteur staat bekend als een fervente tegenstander van wapengebruik. Er zwerft zelfs een hilarisch filmpje op het internet waar Carrey wijlen wapenfanaticus Charles Heston te kakken zet. Carreys personage Colonel Stars & Strips loopt in de film overigens rond met intimiderende, doch ongeladen blaffers.

Mark Millar, de geniale snuiter achter de originele comics, probeerde de gemoederen te bedaren. Millar is tevens de man die op het lumineuze idee kwam om Samuel L. Jackson als Nick Fury op te voeren in de Marvelfilms.

Like Jim, I’m horrified by real-life violence (even though I’m Scottish), but Kick-Ass 2 isn’t a documentary. No actors were harmed in the making of this production! This is fiction and like Tarantino and Peckinpah, Scorsese and Eastwood, John Boorman, Oliver Stone and Chan-wook Park, Kick-Ass avoids the usual bloodless bodycount of most big summer pictures and focuses instead of the CONSEQUENCES of violence … Our job as storytellers is to entertain and our toolbox can’t be sabotaged by curtailing the use of guns in an action movie.

UPI

Ook de eerste Kick-Ass prent bleef destijds allesbehalve onbesproken. De grote, betreurde Robert Ebert gaf de film niet meer dan één miserabel sterretje omwille van het gratuite geweld. Dat de toen elfjarige Chloë Grace Moretz (Hit-Girl) het woord cunt in de mond nam, zorgde ook al voor een klein relletje in puriteins Amerika.

Dat Jim Carrey zijn humortalent gebruikt om de cowboys van de National Rifle Association te kakken te zetten, juich ik alleen maar toe. Maar Kick-Ass 2 is fictie dude! Waar is de nuchtere man naartoe, die ooit uit de reet van een neushoorn kwam gekropen in het meesterwerk Ace Ventura 2: When Nature Calls?

Kick-Ass 2 speelt vanaf 21 augustus in de Belgische zalen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.