Cast van Dracula Untold klapt uit de biecht

Dracula Untold

Universal

Binnenkort vliegt Dracula opnieuw in de zalen. Luke Evans (Clash of the Titans, The Hobbit: The Desolation of Smaug) kruipt in de huid van de bekendste vampier uit de (film)geschiedenis. Naast de Britse acteur duiken ook Sarah Gadon (Maps to the Stars, Cosmopolis) en Dominic Cooper (Need For Speed, Abraham Lincoln: Vampire Hunter) op. Met Dracula Untold levert regisseur Gary Shore in oktober zijn langspeeldebuut af. Hiermee belooft hij de kijkers een blik op Dracula’s mythische ontstaansgeschiedenis.

In een nieuwe featurette, tipt de cast over Vlad (Evans), zijn transformatie in een vampier en zijn redenen daarvoor. Dracula – de mythe – kent iedereen. Vlad – de man die de graaf voorheen was- gaat anoniemer door het leven. Luke Evans geeft alvast een bondige introductie:

Before the legend, there was the man: Vlad the Impaler, who was a warrior, who was a leader. But also, he was a family man trying to do right by his people. 

De vampier die iedereen kent startte ook als man van vlees en bloed. Zijn beslissing om te leven als vampier maakte hij niet zomaar, aldus scenaristen Matt Sazama en Burk Sharpless. In hun verhaal eist de sultan Mehmet (Cooper) jongens op voor zijn leger, inclusief de zoon van Vlad. Als Vlad de eis van de sultan negeert, start hij echter een oorlog die hij niet kan winnen. Of, zoals Dominic Cooper het zegt:

He’s in that really diabolical situation: giving your son away or fighting a war that is almost impossible to win.

De onmogelijke keuze drijft hem tot een radeloos besluit: om een immense oorlog te kunnen beslechten, moet Vlad kunnen beschikken over een bovennatuurlijke kracht. Bovendien moet zulke kracht zijn vijanden de stuipen op het lijf jagen. Soms heb je meer nood aan een monster dan aan een krijgsheer.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.