Cast The Disappearance of Eleanor Rigby

teeth

Roadside Attractions

Een tijdje geleden hebben we geschreven over het dubbel filmdebuut van Ned Benson, The Disappearance of Eleanor Rigby: His en The Disappearance of Eleanor Rigby: Hers. De films vertellen vanuit twee verschillende standpunten het verhaal van Conor Ludlow (James McAvoy), een restauranteigenaar in New York, en zijn vrouw Eleanor Rigby (Jessica Chastain). Er ontstaat een conflict tussen de twee wanneer Eleanor vertelt dat ze opnieuw gaat studeren. Eigenlijk vind ik de titel alleen al intrigerend.

Naast McAvoy en Chastain zien we ook Viola Davis, Bill Hader, William Hurt, Isabelle Huppert, Ciarán Hinds en Jess Weixler. Davis en Jessica Chastain hebben vorig jaar ook samen gespeeld in The Help van Tate Taylor.

Focus Features

Bill Hader speelt vooral in series en kortfilms, maar je zag hem ook in Superbad (Greg Mottola) samen met Michael Cera en Jonah Hill. William Hurt is dan weer iets bekender, hoewel redelijk ondergewaardeerd vind ik. Hij speelt meestal ook in eerder kwalitatieve films, bv. Into the Wild (Sean Penn).

De Franse Isabelle Huppert vond ik zelf echt goed in Une affaire de femmes van Claude Chabrol. Een iets bekendere film met haar is La Pianiste van Michael Haneke. De Ier – om het internationaal te houden – Ciarán Hinds kon je bewonderen in Munich (Steven Spielberg) en in There Will Be Blood (Paul Thomas Anderson). Over Jess Weixler heb ik na de super belachelijke Teeth (Mitchell Lichtenstein) persoonlijk nog mijn twijfels, maar kom, met al die anderen aan boord wil ik haar wel een kans geven.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.