Channing Tatum in biopic Evel Knievel

Columbia

Channing Tatums carrière schakelt nog een versnelling hoger. Op korte tijd voegde hij G.I. Joe, Haywire, 21 Jump Street en het semi-autobiografische Magic Mike toe aan zijn CV. Nu komt daar een biopic over Amerika’s legendarische stuntman Evel Knievel bij. Naast acteren zou hij deze Columbia Pictures-prent ook co-producen.

Reid Carolin, screenwriter en producer voor Magic Mike, zal ook hier het script schrijven. Basis voor de film is het boek Life of Evel van Stuart Baker uit 2008. Sinds de jaren 70 is er geen verfilming meer geweest van Evels leven. De tijd lijkt dus rijp om dit icoon weer vanonder het stof te halen.

Even de legende voorstellen: geboren als Robert Craig Knievel werd Evel wereldberoemd in Amerika  door zijn geteleviseerde langeafstandsprongen op de motor. Hij was vooral gekend om zijn typische Stars-and-Stripes outfit en zijn 433 gebroken botten. Ondanks het overleven van diabetes, Hepatitis C, een levertransplantatie en twee hersenbloedingen stierf Knievel in 2007 aan een terminale longziekte. Hij werd 69.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.