Channing Tatum ziet Gambit wel zitten

The Dilemma

Universal Pictures

Het mooie aan Supercalifragilistic, is dat de redacteurs een microkosmos van smaken en meningen vormen. Daardoor is het goed mogelijk dat er medewerkers rondlopen die hun hartje ophalen wanneer er een nieuwtje over Channing Tatum te rapen valt. Bijvoorbeeld het bericht dat de acteur Gambit wil spelen.

Marvel

Een onvermijdelijk nevenaspect aan diezelfde microkosmos, is dat er ook achterdochtige loeders zoals deze jongeman hier rondwaren. Verbitterde cynici, die zich in alle ernst afvragen welke implicaties deze nieuwstijding met zich meebrengt.

Gambit’s my favorite, ‘cause I’m from New Orleans – or around that area, my dad’s from New Orleans.

Om te beginnen steunt Tatums wens op een vreemde gedachtegang. Ik ga toch ook niet ajuinenman spelen, omdat mijn wieg toevallig in Aalst staat? En heeft Tatum –ik doe voor het gemak even alsof ik de spreekbuis van de comicnerds ben – er wel bij stil gestaan wat de fans willen? Zijn ze niet nog maar net bekomen van de aankondiging dat Ben Affleck de nieuwe Batman wordt?

An sich heb ik overigens helemaal niets tegen die hele Tatumknakker. In sommige films heb ik hem zelfs al eens van enige mate van acteertalent durven verdenken. Ik denk dan aan The Eagle, het fors ondergewaardeerde A Guide To Recognizing Your Saints, en, waarom ook niet, Magic Mike.

Sony Pictures Home Entertainment

Op andere dagen ben ik van heel wat minder goede wil. Vandaag bijvoorbeeld. Heeft die Tatum eigenlijk wel meer dan één gelaatsuitdrukking? Dat is een gerechtvaardigde vraagstelling. Een groot mimespeler is niet aan hem verloren gegaan.

Probeer je daarbij ook even Tatum met lang haar – want echte Cajuns dragen hun manen lang – voor te stellen. Het ziet er vrij idioot uit. Hou dat beeld vast, en leg er een foto van een langharige Tatum in 21 Jump Street naast. Eens te meer overklast de realiteit de fantasie.

In 2009 zagen we Gambit, Rémy LeBeau voor de vrienden, al eens opduiken in X-Men Origins: Wolverine. Achteraf bleek dat een practical joke van regisseur Gavin Hood te zijn. Want die schertsvertoning die Taylor Kitsch neerzette, kon onmogelijk de mysterieuze X-Man zijn. Misschien voelt Tatum zich net daarom geroepen om Gambit een herkansing op het witte doek te geven? En gaat hij die Kitsch eens tonen hoe het wél moet? We vroegen hem even om een SWOT-analyse van zijn voorganger.

20th Century Fox Home Entertainment

No knock on Taylor Kitsch, though, ‘cause I actually like his Gambit, but I’ve always lived around Cajun people. Gambit was always like the woman-loving, cigarette-smoking, drinking (guy). He was the punk rock of all the superheroes. He’s a thief. He (Kitsch) kind of rode the line.

‘Kind of?’ Wat zit je daar toch allemaal te broebelen, Tatum? Is dat de graadmeter die je als leidraad gaat nemen? Hebben wij wel dezelfde film gezien? Dat was helemaal geen punkrock. Kitsch zette daar het filmisch equivalent van een One Direction singletje neer.

Paradiso Home Entertainment

Mocht ik het voor het zeggen hebben – dat wil zeggen, mocht ik mijn dagen slijten met het uitschrijven van vette cheques bij 20th Century Fox in plaats van filmartikels – dan castte ik Josh Holloway.

Hij heeft de uitstraling, het kapsel, en weet hoe hij een charismatische klootzak moet neerzetten. Bovendien kan hij wel een filmrol gebruiken, want zoveel potten heeft die Holloway nu ook weer niet gebroken sinds Lost.

In afwachting probeer ik me nog eens Tatum met lang haar voor te stellen. Nee, dit komt niet goed, mes amis. Volgens ingewijden heeft Tatum wel een vlekkeloos Cajunaccent. Dat hij er dan een hoorspel van maakt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.