Charlie Cox is Daredevil

Paramount Pictures

Paramount Pictures

Na een desastreus ommetje langs de bioscoop in 2003 mag Daredevil het binnenkort nog eens proberen op het kleine scherm. Al liep de weg daar naar toe ook niet over rozen. Een paar dagen geleden geleden nog maar pakte showrunner en regisseur van de eerste aflevering – en superfan – Drew Goddard (The Cabin in the Woods) zijn biezen om zich volledig te kunnen focussen op The Sinister Six-film. Maar nu er een acteur gevonden is om The Man Without Fear te spelen, en Goddard zijn plaats is ingenomen door Spartacus-showrunner Steven S. Deknight, lijkt alles weer op zijn plooi te vallen. En het is Charlie Cox die de blinde advocaat/ superheld mag vertolken.

Marvel

Marvel

Cox ken je misschien nog uit het fijne Stardust of als Owen Slater uit Boardwalk Empire. Beetje vreemde keuze dat net hij de hoorns van Daredevil mag opzetten. Niets tegen zijn vertolking uit Stardust maar mag Matt Murdock er niet net iets minder uitzien als een brave schlemiel? Er deden nochtans geruchten de ronde dat Michael C. Hall in running was voor de rol. Ik ben weinig vertrouwd met de man zijn werk – nooit toe gekomen om aan Dexter te beginnen – maar zijn look sluit in elk geval beter aan bij het personage.

Maar misschien is Cox één van die typische verrassende Marvel-keuzes (Kenneth Branagh voor Thor! James Spader als Ultron!). Hij krijgt in elk geval 13 afleveringen op Netflix om zich te bewijzen. Naast Daredevil heeft Marvel overigens nog andere plannen om een deel van zijn stal vol superhelden op het tv-scherm los te laten. Ook Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage en The Defenders krijgen hun eigen tv-reeks op Netflix. En daarnaast komt er natuurlijk nog een serie die focust op Captain America’s liefje Peggy Carter – hoe meer Hayley Atwell mijn scherm siert, hoe liever! – en krijgt het toch niet bijster geslaagde Agents of S.H.I.E.L.D. een tweede seizoen.

En DC Comics maar denken dat ze op tv-vlak een paar zeelengtes voorzaten op Marvel omdat hun Arrow het zo goed doet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.