Charlie Sheen wordt Carlos Estevez

FX Network

FX Network

Afgelopen jaren zorgden Charlie Sheen zijn strapatsen voor heel wat leesvoer in de gespecialiseerde rioolpers. Je zou haast vergeten dat de Sheenmeister ook nog af en toe eens de tijd neemt om een film te draaien. Zijn laatste wapenfeit, Scary Movie 5, was geen onverdeeld succes. Hopelijk kon Charlie met zijn gage toch nog wat luxehoeren boeken en op tijd en stond zijn neusgaten voederen met wat onversneden wit spul uit Columbia.

Eone

Je zou het niet denken, maar ik draag Charlie desondanks alles een warm hart toe. Deze ernstige wereld heeft immers baat bij losgeslagen gekken als Mr. Winning. Tenminste, zolang ze hun vrouw niet afrossen of zeehondjes neerknuppelen. Daarom was ik ook verheugd toen ik hoorde dat Robert Rodriguez Charlie gevraagd had voor zijn Machete Kills. In dit vervolg op het heerlijk foute Machete uit 2010 zal Sheen de rol van de VS-president spelen.

Op de aftiteling zal echter geen enkel spoortje van Charlie Sheen te bespeuren zijn. Maar wel van Carlos Estevez, het op broeierige salsa en keelverschroeiende tequila voortgedreven alter ego van de acteur. Jup, op Sheens geboortecertificaat staat wel degelijk Carlos Irwin Estevez te lezen.

Warner Bros. Television

Hoe zit dat nou, die immer kranke Charlie is toch gewoon de zoon van acteur Martin Sheen? Of hebben we hier te maken met een of ander Mexicaans bastaardkind? Nu, die innemende Martin Sheen heeft Spaans bloed langs vaderskant en heet eigenlijk Ramón Antonio Gerardo Estévez. Omdat die naam niet bepaald goed bekt in Hollywood, opteerde hij al snel voor de artiestennaam Martin Sheen. Later zou ook zoonlief Carlos een gelijkaardig pseudoniem aannemen. Grappig genoeg loopt er ook nog een tweede acterende zoon rond, Emilio Estevez, die het wel bij zijn oorspronkelijk naam hield.

Maar genoeg geleuterd, het is hier nog altijd Supercalifragilistic, en niet de genealogische heemkundige kring van Buggenhout. Het feit dat Charlie Sheen voor Machete Kills voor de eerste keer zijn echte Latino-naam gebruikt, heeft slechts één doel: de coolheidsfactor naar standje Antarctica (-89,2° volgens het Vostokstation) brengen.

Eone

Mocht de gimmick van Sheens Latino-naam u desondanks koud laten (no pun intented), zijn er nog enkele redenen waarom Machete Kills een niet te missen spektakel wordt. Even een oplijsting in volstrekt willekeurige volgorde:

  • We zijn alweer drie jaar verder, dus Danny Trejo’s smoelwerk (Machete) zal er nóg afgeleefder uitzien.
  • Mel Gibson speelt een mesjogge wapenhandelaar die Luther Voz noemt.
  • Alexa Vega en Vanessa Hudgens ondernemen een verdienstelijke schaarsgeklede poging om het juk van het kindersterrendom van zich af te werpen.
  • Een van de personages gaat door het leven als Mendez the Madman (Demian Bichir).
  • Er zullen, afgaande op de promofoto’s,  letterlijk knaltieten inzitten.
  • Jessica Alba en Michelle Rodriguez krijgen versterking van Sofia Vergara.
  • Cuba Gooding Jr. en Lady Gaga nemen respectievelijk El Camaleon en La Chamaleón voor hun rekening.

Eone

Machete Kills komt uit op 12 september 2013.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.