Charmed gerecycleerd?

Paramount Home Entertainment

Paramount Home Entertainment

Gedurende 1998-2006 genoot de Amerikaanse televisiereeks Charmed heel wat aanhang in bepaalde segmenten van het huiskamerpubliek. Die populariteit heb ik altijd hoogst opmerkelijk gevonden. Enkele gehaaide producers denken daar anders over, en plannen een reboot.

In Charmed draaide alles om hekserij en The Power of Three. Het zussentrio Halliwell nam het op tegen allerlei bovennatuurlijk tuig dat altijd wel een reden vond om de mensheid te ausraudieren. Prue (Shannen Doherty) was een telekinete, Piper (Holly Marie Combs) kon de tijd stil zetten en Phoebe (Alyssa Milano) had wel al eens een visioen.

Paramount Home Entertainment

Gek dat daar nooit een brief voor professor Xaviers School of Gifted Youngsters van kwam. In de plaats daarvan was er de lichtgids Leo (Brian Krause) die om de haverklap opdook, tenminste, wanneer hij niet in het zwart bijschnabbelde als klusjesman.

Hoe dan ook. Nadat Shannen Doherty een keer te veel de drieste diva had uitgehangen op de set, werd ze na het derde seizoen bedankt voor haar bewezen diensten. Rose McGowan verving haar als het plots opgedoken (half)zusje Paige.

Maar verder veranderde er niet heel veel. Hokus pokus en erbarmelijke speciale effecten bleven het Leitmotiv van de reeks. Een succesformule, zo bleek. Leuk weetje voor blote borsten zwiepende Femen-aanhangsters: met acht seizoenen was Charmed de langstlopende tv-serie met alleen vrouwen in de hoofdrol.

En nu komt er een reboot. Nu langzaam elke film gerecycleerd is, rukt het leger der creativiteitslozen op door de laagvlakten van de televisiewereld. Party of Five-medebedenker Chris Keyser en Sydney Sidner (uitstekende naam voor een carrière in de glamrockindustrie) zijn alvast aan het pennen geslagen. CBS TV Studios & Tannenbaum Company staan borg voor de centen.

 …re-imagining of the original series centered around four sisters who discover their destiny – to battle against the forces of evil using their witchcraft.

In tussentijd bladeren de misnoegde die-hard fans alvast door hun Book of Shadows om de producers met allerlei akelige vloeken te belagen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.