Ciné Privé 2014

Circa

Circa

Van 20 tem 22 februari loopt Ciné Privé te Gent. Naar goede gewoonte vinden we er weer een straffe selectie kortfilms, gecombineerd met een paar screenings van fictie- en documentairefilms. Dit jaar werd de Gentse kruidentuin weliswaar ingeruild voor de haven van Gent, maar de cinefiele atmosfeer blijft waarschijnlijk onaangeraakt.

De grote troef van Ciné Privé is natuurlijk het platform dat ze aanbieden aan jonge filmmakers om hun films te vertonen. Op donderdag en vrijdag (steeds om 19u30) lopen er twee verschillende kortfilmselecties.

Blue Monday

Voor degene die de selectie van Kortfilmfestival Leuven hebben gevolgd zullen een paar namen bekend in de oren klinken. Zo staan onder andere Sahim Omar Khalifa, Kevin Meul, Deben Van Dam en Jelle Gordyn in de selectie. Naast hen staan heel wat aanstormend talent geprogrammeerd, de meeste afstudeerwerken in fictie van het KASK.

Voor de liefhebbers van documentaire wordt op vrijdag, om 21u30, tevens een kortfilmselectie geprogrammeerd. Fans van animatie mogen dan weer op de 22e de reeks van halftien niet missen.

Naast de kortfilms kan je nog een screening van Le Magasin des Suicides meepikken, een animatiefilm met pikzwarte humor van Patrice Lecompte. Documentaire-fans mogen dan weer hun vingers likken, want maar liefst 6 documentaires worden tijdens deze drie dagen getoond (waaronder The Art of Becoming, Hitchtanbul en OdysSea).

Hiernaast vindt men nog een heleboel neven-activiteiten: waaronder een fototentoonstelling, een selectie van één-minuten films en diverse interactieve installaties. Voor meer informatie verwijzen we jullie naar de officiële website: www.cineprive.be

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.