Cinema Sphinx digitaliseert!

Sphinx 4

Sphinx

De stap naar digitale cinema is voor een arthouse cinema als Sphinx niet evident. Het gaat om een grote investering. Dankzij de steun van de Dicif aankoopgroep (vereniging van arthouse cinema’s, kleine vertoners en culturele centra), de subsidie van de Minister van Cultuur en de samenwerking met het Franse Ymagis en Belfius bank te Gent kon deze belangrijke nieuwe stap gezet worden.

Vanaf begin augustus 2012 zijn onze 5 zalen voorzien van digitale projectie-apparatuur. Deze apparatuur staat garant voor de beste beeld- en geluidskwaliteit. Toch behoudt Sphinx in 2 zalen naast de digitale projector een 35mm-projector, zodat ook dat formaat steeds vertoond kan worden.

Sphinx plaatst niet alleen nieuwe projectoren, servers en een TMS systeem (manage-ment systeem). Achter de schermen werden heel wat aanpassingswerken uitgevoerd. In de projectiecabines werden ramen en podia aangepast, er werd een nieuw ventilatie-systeem geplaatst en een airco, de geluidsapparatuur werd volledig vernieuwd enz. Ook in de zalen waren er vernieuwingen, zoals extra luidsprekers en een nieuw projectiekader en scherm in zaal 4.

Digitale cinema betekent voor Sphinx meer dan alleen goede beeld- en geluidskwaliteit. Digitale cinema biedt aan cinema’s tal van nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Om deze gestalte te geven, worden er binnenkort opnieuw werken aangevat. Gangen en cinemabuffet worden vernieuwd. De tickettenverkoop en website krijgen een opfrisbeurt. En last but not least: het café van Sphinx krijgt een restyling, zowel qua uitzicht als aanbod.

Sphinx maakt zich op voor de cinema van morgen. Modern, fris, veelzijdig en met een open blik voor zowel het diverse filmaanbod als de wensen van het cinemapubliek vandaag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS:

Comments are closed.