Clive Barker schrijft Hellraiser remake

RCV Film

RCV Film

Al in 2006 annonceerde Clive Barker, schrijver van de originele Hellraiser (1987), dat hijzelf het script voor de remake zou neerpennen. Sindsdien zijn heel wat andere screenwriters de revue gepasseerd. Eerst gingen Inside regisseurs Alexandre Bustillo en Julien Maury het overnemen, vervolgens Martyrs‘ Pascal Laugier en uiteindelijk Patrick Lussier en Todd Farmer (Drive Angry). Die laatste twee leken er ook te geraken, ware het niet dat Dimension een belachelijke PG-13 rating nastreefde.

Pinhead: We have such sights to show you!

Nu zij we dus terug bij af. Clive Barker zal opnieuw de remake schrijven. En volgens hem is mijnheer Weinstein nu toch akkoord met een R rating. Het villen kan dus weer vollentsjoep beginnen. Barker belooft daarnaast het origineel te zullen eren en met frisse intensiteit te hervertellen. Een klakkeloze kopie mag het ook niet worden, eerder een “nog donkerdere en rijkere versie”. Inderdaad, dezelfde commerciële praat als bij elke andere remake.

RCV Film

Maar soit, Barker verdient containers respect en dus nemen we zijn woorden voor waar aan (tot de release toch). Barker weigert ook aan de CGI hype mee te doen en zal het met oldschool make-up effecten doen. Daarnaast zou acteur Doug Bradley opnieuw Pinhead, de nozem met spijkers in zijn kop, incarneren. Zoals ik al zei, dit klinkt allemaal heel hoopvol, misschien zelfs iets te hoopvol.

Maar laat ons geen overhaaste conclusies trekken. De ware kwaliteit van deze remake zal pas blijken op de Dag des oordeels, wanneer de film onze zalen bereikt. Fingers crossed dan maar en hopen dat hij niet zo wreed slecht is als de 8 sequels? Inderdaad, 8 (acht!) sequels.

Pinhead: The box… you opened it, we came.

Hellraiser vertelt het verhaal van Kirsty Cotton, haar vader Larry, de gestoorde stiefmoeder Julia en Nonkel Frank. Wanneer den nonkel op één van zijn reizen een mysterieuze puzzeldoos vindt en oplost, wordt hij pardoes de hel ingekieperd. Hij slaagt echter te ontsnappen en neemt het lichaam van Larry over. Maar de nonkel wordt dan ook nooit met rust gelaten, want Kirsty besluit ook maar eens die verdoemde puzzel op te lossen. Zo roept ze Franks gevangenisbewaarders op uit de hel. Ze maakt een deal met de demonen, aangevoerd door Pinnenkop, om Frank in haar plaats mee het hellevuur in te nemen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: ,

Comments are closed.