Colin Firth te lelijk voor Pride and Prejudice

BBC

BBC

Mijn favoriete personage uit de Victoriaanse literatuurgeschiedenis blijft Emily Brontës Heathcliff, vooral als ie gespeeld wordt door Tom Hardy (excuseer, ik heb zonet gekwijld op mijn toetsenbord). Maar voor veel dames blijft Mr Darcy uit Pride and Prejudice de ultieme fantasie. Het boek van oude vrijster Jane Austen werd zo’n duizend keer verfilmd in alle mogelijke formats en met alle mogelijke acteurs, maar de miniserie uit 1995 met Colin Firth is het best in het geheugen blijven hangen.

Zo’n kleine twintig jaar later blijkt dat de meeste (mannelijke) betrokkenen serieus twijfelden over Firth. Andrew Davies, die het boek aanpaste voor de serie, liet gisteren in The Sunday Times optekenen dat hij niet meteen overenthousiast was.

Ik twijfelde erg om voor Firth te kiezen omwille van zijn rosachtig haar. Een Darcy met die kleur van haren, dat klopte gewoonweg niet. Nee, ik geef het toe, ik zag helemaal geen Darcy in hem.

Maar een paar haarkleuringen later werd Firth toch aangenomen als tigste Mr Darcy. Dus wat hebben we vandaag geleerd? Zwartbruine haarverf doet wonderen voor je sekssymboolgehalte.

Extraatje voor de fans:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: ,

Comments are closed.