Corruptie en olie-industrie

Magnolia Pictures

Magnolia Pictures

Het productiehuis Magnolia Pictures heeft de rechten gekocht voor de Noorse thriller Pioneer, na een promotievertoning in Berlijn. Regisseur Erik Skjoldbjærg (Insomnia, Prozac Nation) heeft voor zijn film een aanzienlijke cast bijeenverzameld. Zo spelen er in Pioneer o.a. Aksel Hennie (Headhunters), Wes Bentley (The Hunger Games), Stephen Lang (Avatar) en Stephanie Sigman (Miss Bala).

Pioneer is een samenzweringsthriller die zich afspeelt in de vroege jaren tachtig, het begin van de olie-boom in Noorwegen. Er worden grote voorraden olie en gas ontdekt in de Noordzee. De autoriteiten besluiten dus de olie aan land te brengen door middel van een pijpleiding die op 500 meter onder water gelegen is. Petter (Hennie) lijkt voor deze taak de geknipte man te zijn. Hij is immers een professionele duiker en wil koste wat het kost de bodem van de Noorse Zee bereiken. Dus sturen ze  hem op een gevaarlijke reis samen met een crew, waaronder zijn broer.

Alles verandert echter plots wanneer de broer van Petter sterft bij een routineklus. Andere bemanningsleden ontwikkelen bovendien epileptische symptomen. Petter probeert vervolgens te weten te komen wat er aan de hand is, maar beseft geleidelijk aan dat zijn leven op het spel staat. Het is ook niet meer duidelijk wie nog de touwtjes in handen heeft. De overheid of de oliemaatschappijen?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.