Cumberbatch in spokenfilm van del Toro

Canvas

Canvas

Het gaat tegenwoordig hard voor Benedict Cumberbatch. Deze zomer mag hij Kirk en co het vuur aan de schenen leggen in Star Trek Into Darkness en eind dit jaar zet hij als Smaug dertien dwergen en een hobbit in lichterlaaie in The Hobbit: The Desolation of Smaug. Daarbij komt ook nog een vierde seizoen van de hitserie Sherlock en een rol als Julian Assange in The Fifth Estate. En de Brit is nog niet meteen aan vakantie toe want Guillermo del Toro heeft hem weten te strikken voor Crimson Peak. Cumberbatch komt daardoor in het gezelschap van Emma Stone (The Amazing Spider-Man) en Charlie Hunnam (Sons of Anarchy, Pacific Rim).

Met Crimson Peak wil del Toro een ouderwetse haunted house–film maken. Voorlopig is er nog weinig gekend van het verhaal. Del Toro is, samen met de Britse toneelschrijfster Lucinde Coxon, nog altijd druk het scenario van Matthew Robins aan het herwerken. Wat wel al geweten is, is dat het verhaal zich afspeelt rond de eeuwwisseling, gezien het genre wellicht die van de 19de naar de 20ste eeuw, en het gaat over een vrouw die ontdekt dat haar man niet is wie ze denkt. Del Toro zelf zegt dat de film deels liefdegeschiedenis, deels spookverhaal is. Welke rollen Cumberbatch, Stone en Hunnam zullen vertolken, komen we ongetwijfeld later nog te weten.

Momenteel is del Toro nog altijd bezig met de laatste hand te leggen aan Pacific Rim. De monsters vs mecha-film komt bij ons op 17 juli in de zalen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.