Damon in volgende Bourne?

Universal Pictures

Als het aan Jeremy Renner ligt, komt er zeker een vervolg op The Bourne Legacy. Het vierde deel in de bekende Bourne-reeks, gebaseerd op de populaire verhalen van Robert Ludlum, is vanaf 12 september te zien op het witte doek. Matt Damon, die de rol van geheim agent Jason Bourne op zich nam in de eerste drie delen, werkt niet mee aan The Bourne Legacy. Damon heeft echter laten weten dat als het scenario van de volgende film goed genoeg is, hij een comeback overweegt. Maar wordt Damon nu echt gemist in The Bourne Legacy? Op het filmfestival van Deauville is iedereen het erover eens: Jeremy Renner in de rol van geheim agent Aaron Cross is een ware actieheld. Lees in dit interview meer over Jeremy Renner:

Universal Pictures

Q: Matt Damon speelde in eerdere Bourne-films. Heb je getwijfeld of je deze rol in The Bourne Legacy zou aannemen?
A: Ik zou alleen bezwaren hebben gehad als ik gevraagd was om Jason Bourne te spelen. Aangezien ik die rol niet heb, was het heel makkelijk om ja te zeggen tegen deze rol. Ik heb niet echt iets met vergelijkingen uit het verleden. The Bourne Legacy is een uitbreiding van het originele concept en zet het verhaal voort; eigenlijk loopt het parallel met het verhaal van The Bourne Ultimatum.

Q: Hoe ben je benaderd voor deze rol?
A: Eigenlijk op een hele Bourne-achtige manier! Ik was in Duitsland, waar ik bezig was Hansel and Gretel op te nemen. Daar klopte iemand op mijn deur, overhandigde me een script en zei: ‘Als je hiermee klaar bent, bel dan dit nummer’. Het was heel spionage-achtig! Ik las het script en vond het meteen fantastisch. Ik voelde meteen dat ik een idioot zou zijn als ik het niet zou doen.

Q: Je speelt Aaron Cross, een geheim agent, die veel met Jason Bourne gemeen blijkt te hebben. Kun je iets meer over Aaron vertellen?
A: Aaron Cross wil onderdeel van iets zijn, hij wil diep van binnen ergens bij horen. Eigenlijk is hij het compleet tegenovergestelde van wat Jason Bourne was: Bourne was op zoek naar wie hij is, Cross weet dit al exact. Hij weet wat hij wil en dat is deel uit maken van een team.

Q: In de film zitten coole vechtscènes en een geweldige achtervolgingsscène op een motor in Manilla op de Filippijnen, met Rachel Weisz achterop. Hoe bereid je je daarop voor?
A: Ik ben normale motoren wel gewend, maar deze motor was zowel voor off-road als on-road. Het is zo anders dan wat ik ooit gereden heb en dan ook nog met iemand achterop… Als ik er alleen op had gezeten had ik meer risico’s genomen, maar ik had de verantwoordelijkheid voor Rachel, dus dan is het iets anders. Ik heb veel fysieke training gehad, dat vechten kan je niet ‘faken’.

Q: Je ziet eruit als een man die wel weet hoe hij moet vechten!
A: Dat weet ik niet hoor! Ik ben sinds de tweede klas niet meer in een gevecht terechtgekomen en dat hoop ik ook zo te houden.

Q: The Bourne Legacy is op veel verschillende locaties gefilmd, van Canada tot Zuid-Korea en de Filippijnen. Wat vond je het meest bijzonder?
A: Ik heb veel plezier gehad in Alberta, Canada, omdat de scènes daar rond Kerst werden opgenomen en het daar sneeuwde. Dat heb je niet echt in California, waar ik woon, die sneeuw. Alleen haatte ik het echt om die valse baard telkens op te doen. Het is onmogelijk om een echte baard te laten staan, omdat je scènes vaak in een andere volgorde opneemt dan de volgorde in de film.

Q: Heb je al getekend voor een vervolg?
A: Als de film het goed doet, dan zouden we het heel leuk vinden om een volgende te maken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.