Dan toch een Dredd 2?

Dredd

E1 Entertainment Benelux

De meningen over Dredd waren een beetje verdeeld. Dat is jammer, want John Wagners creatie verdient zeker zijn plaats tussen al het Marvel & DC Comics geweld. Ik ben geen marketingspecialist, maar ik gok dat de tegenvallende recette vooral te wijten was aan de 3D-verpakking.

Inhoudelijk was de film immers alvast beter dan Judge Dredd, Sylvester Stallone‘s schertsvertoning uit 1995. Dredd was maar in een beperkt aantal zalen te zien in een heerlijk ouderwetse 2D-versie. Ik ken aardig wat filmliefhebbers die kreunen, zuchten, sakkeren, en de armen met veel pathos ten hemelen heffen wanneer ze aan de kassa ontdekken dat ze enkel een kaartje voor de 3D-versie kunnen aanschaffen.

E1 Entertainment Benelux

Op dvd blijkt Dredd het in elk geval beter te doen. Op Facebook loopt momenteel zelfs een heuse petitie om studio Lionsgate te overhalen om als de wiedeweerga aan een vervolg te beginnen. Ja, het moeten niet altijd zeehondjes zijn natuurlijk. Karl Urban, wiens starre mondhoeken de Judge gestalte gaven, zette op de Comic-Con alvast zijn potige schouders onder de campagne. Officieel was the Urb naar San Diego getrokken om er promo te voeren voor Riddick. De sympathieke acteur vond echter ook nog tijd om over een mogelijke Dredd-sequel te keuvelen. De man lijkt echt wel een fan te zijn van de franchise.

I think the more people that campaign for it, the more people that email, Twitter and write into Lionsgate and say ‘we want to see more of this’, then the more likelihood that we’ll get to see that. We certainly are doing everything we can to ensure that happens.

Zoveel pietas en devotie, daar kan ene Jim Carrey nog wat van leren. Vind je net als Urban en mij dat de Judge een herkansing verdient? Dan is MakeADreddSequel waar je moet zijn. 2000 AD, het legendarische science-fiction stripmagazine waarin de multifunctionele rechter in 1977 voor het eerst zijn opwachting maakte, knikte alvast goedkeurend.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.