Dane DeHaan zoekt Metallica’s zak

Entertainment One Benelux

Entertainment One Benelux

In de uitstekende muziekdocumentaire Metallica: Some Kind of Monster (2004) zaten James Hetfield & zijn kompanen nog op de bank van de zielenknijper te janken. Hoe dat afliep weten we inmiddels. Jason Newsted verliet de band, waarna de bassende gorilla Robert Trujillo zijn plaats innam. Memorabele platen afleveren doet het metalen kwartet al jaren niet meer. Brute optredens geven des te meer.

Metallica Through the Never

Entertainment One Benelux

The biggest band! The biggest screen! This Fall! 3D has never felt this heavy!

Wie Metallica nog nooit live zag, krijgt nu een herkansing op het witte doek met Metallica Through The Never. De 3D-film, genoemd naar de gelijknamige moker vanop The Black Album, steunt op een flinterdunne plot. Terwijl de band vakkundig trommelvliezen doorheen een uitverkochte  zaal blaast, moet de jonge roadie Trip als de gesmeerde bliksem een mysterieus pakje ophalen.

Een fluitje van een cent, zou je denken. Maar dat is buiten allerlei vage shit gerekend (genre rellende meutes & een gemaskerde Apocalyptische dude op een paard die mayhem zaait)! Zal Trip op tijd met het kostbaar kleinood de concertzaal bereiken? En verneukt Lars Ulrich ook deze keer de intro van Creeping Death?

Aanvankelijk zou ervaringsdeskundige Anton Corbijn de regie doen. Zijn drukke verplichtingen voor A Most Wanted Man deden de Nederlander op de valreep afhaken. Zo kwam het project bij regisseur Nimród Antal (de man achter het vermakelijke Predators). Afgaande op de eerste Amerikaanse recensies alvast geen slechte tweede keuze. Al zal de magistrale soundtrack (Battery! Master of Puppets! Orion! For Whom the Bell Tolls!) ook wel wat verdiensten hebben.

Entertainment One Benelux

In roadie Trip herken je het jonge potten brekende talent Dane DeHaan (Chronicle, Kill Your Darlings en volgend jaar te zien als de nieuwe Harry Osborn in The Amazing Spider-Man 2).

Wat er nu precies in de mysterieuze zak van DeHaans personage zit, blijft een publiek geheim. Metallica-fans zetten alvast hun geld in op het hoofd van Dave Mustaine (Metallica’s eerste gitarist, die niet bepaald zonder slag of stoot de groep verliet), de ziel van Cliff Burton (de betreurde eerste bassist) en een flinke portie coke. Voor het ego van Lars Ulrich lijkt de zak me dan weer enkele formaten te klein.

Metallica Through the Never beukt zich vanaf 9 oktober een weg door de Belgische zalen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.