Dawson is helemaal verleden tijd

American Broadcasting Companies

American Broadcasting Companies

James Van Der Beek – voor mij nog altijd bekend als Dawson Leery – krijgt de hoofdrol in de nieuwe komediepilot van CBS en die heet Friends With Better Lives. De maker van de serie is Dana Klein, schrijver/producer van Friends. De pilot wordt geregisseerd door James Burrows (Frasier, Will & Grace).

Friends With Better Lives gaat over zes vrienden in hun dertig die allemaal denken dat de ander het beter heeft. Van Der Beek speelt de slimme, sarcastische en cynische gynaecoloog Will Stokes die van alles en iedereen het slechtste verwacht. Dit komt vooral omdat zijn vrouw hem bedrogen heeft met zijn therapeut.

James Van Der Beek onderging sinds Dawson’s Creek een heuse metamorfose. Zo is er van de naïeve puber al een tijdje geen sprake meer en heeft de acteur sindsdien (bewust?) zijn best gedaan om de anti-Dawson te spelen.

In One Tree Hill is hij  bijvoorbeeld te zien als een cocaïneverslaafde klootzak van een regisseur. Leuk knipoogje naar Dawsons droomcarrière. Een iets recentere serie is Don’t Trust the B—- in Apartment 23. In deze afgelaste serie speelt Van Der Beek een karikaturale, narcistische versie van zichzelf. En natuurlijk hebben we ook de marginale Simon, het Canadees ex-vriendje van Robin Sparkles uit How I Met Your Mother.

Geef nu toe. De cynische, sarcastische en Canadese rotzakjes spelen gaat Van Der Beek toch veel beter af. Bekijk bijvoorbeeld het onderstaand promoclipje.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.