De gekwelde man tijdens Lumière Crime Festival

Wallander

Lumière

Een van de blikvangers op het Lumière Crime Festival dit weekend (zaterdag 1 en zondag 2 december in Kinepolis Gent) is de eerste aflevering van het laatste seizoen van Henning Mankells Wallander. De gekwelde man, die zaterdag 1 december vertoond wordt om 14u, is niet alleen een primeur in de Benelux. Lumière heeft immers het voorrecht om deze langverwachte aflevering in wereldpremière te vertonen.

Håkan von Enke, een gepensioneerde marineofficier, verdwijnt tijdens zijn ochtendwandeling in een bos nabij Stockholm. Voor Kurt Wallander wordt dit een hoogstpersoonlijke kwestie aangezien Von Enke de schoonvader is van zijn dochter Linda. Terwijl Wallander zich het hoofd breekt over de toedracht, beseft hij dat hij een gigantisch geheim op het spoor is dat betrekking heeft op de volledige Zweedse naoorlogse geschiedenis. Dan verschijnt er in zijn persoonlijk leven een nog veel donkerder wolk aan de horizon.

Lumière

Voordat de nieuwe Wallander-reeks in Zweden op televisie komt, krijgt De gekwelde man er op 11 januari 2013 een volwaardige bioscooprelease, eens te meer een bewijs van de kwaliteit van deze niet stuk te krijgen Zweedse krimi. Maar het voorrecht om deze aflevering in wereldpremière te zien, is dus voorbehouden aan het Belgische publiek, dat zaterdag deze seizoensopener in Kinepolis Gent kan gaan bekijken, mét Nederlandse ondertitels.

De gekwelde man is de verfilming van het gelijknamige boek van Henning Mankell, die heeft aangekondigd dat dit zijn laatste Wallander-roman zal zijn. De andere afleveringen van het derde seizoen van Wallander zijn originele scenario’s, die echter ook voortborduren op materiaal uit De gekwelde man.

Het derde en laatste seizoen van Henning Mankells Wallander, dat in tegenstelling tot de vorige twee seizoenen 6 afleveringen bevat in plaats van 13, wordt uitgegeven in één dvd-box, Volume 5. Deze zal in de loop van 2013 te koop zijn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.