De helden van American Pie

American Pie

Universal

Je zou het bijna niet geloven, maar het is ondertussen alweer 13 jaar geleden voor we het eerst kennis konden maken met Jim, Oz, Finch en Kevin. De vier vrienden uit American Pie die ooit een pact sloten om allemaal hun maagdelijkheid te verliezen in het jaar dat ze afstudeerden en die daarbij zonder al te veel schaamte een ware seksuele zoektocht begonnen.

De jongens zijn ondertussen allemaal opgegroeid en zijn hun eigen echte leven begonnen, maar dat houdt hen niet tegen om tijdens een reünie nog eens de bloemetjes buiten te zetten. Dat doen ze dan ook zoals we het mogen verwachten van een American Pie-film. Alle personages zijn op en top zichzelf en hun beste kanten zijn nog eens te zien vanaf 2 mei in de American Pie Reunion.

Het zijn allemaal ouwe trouwe gezichten in de film en hun capriolen uit de vorige films kunnen ons nu nog doen grinniken. Dus gewoon, omdat het kan, nog eens even de leukste personages uit de serie op een rijtje.

Universal

Jim Levenstein – Diggin’ the apple pie

Jim (Jason Biggs) is ‘the man’ in American Pie, dat hij zichzelf maar niet kan verlossen van zijn sullige imago is net leuk aan de films. De hoofdrolspeler uit de verschillende films will go down in history als de man die zijn hand vastlijmde aan zijn penis tijdens het masturberen, die twee keer onbedoeld klaarkwam in het bijzijn van zijn (en zowat iedere man) natte droom – Nadia – de Tsjechische uitwisselingsstudente en eigenlijk zijn hele school die het voorval via zijn webcam kunnen volgen. Natuurlijk dankt de film haar naam ook aan het legendarische moment waarop Jim een heerlijk warme appeltaart van zijn moeder in de keuken vindt en zijn vader hem betrapt met de taart tegen zijn kruis gedrukt. Waren het niet die stukjes die je nog wist, dan is het zeker dat je je de beelden van Michelle die haar trompet (this one time… at bandcamp) in Jims achterste weet te stoppen. Het moet hem deugd gedaan hebben want het is die Michelle met wie hij uiteindelijk in het huwelijksbootje stapt en nu ook terugkeert naar de reünie.

Universal

Chris Ostreicher – Hangt graag aan de telefoon

‘Oz’ (Chris klein) is één van de vrienden die zijn maagdelijkheid wil verliezen in de eerste film. Deze sportieve brok spieren heeft de looks wel meegekregen, maar het lukt hem niet om een meisje aan de haak te slagen. Hij ziet geen andere optie dan zich bij het koor van de school aan te sluiten om aan de vrouwen in de wereld zijn gevoelige kant te laten zien. Dat koor heeft uiteindelijk serieus wat invloed op Oz, hij ontmoet de lieve Heather met wie hij een relatie aangaat, voor wie hij zijn sportcarrière opgeeft en met wie hij uiteindelijk ook op de nacht van het eindejaarsbal voor het eerst seks heeft. Later in de serie waagt hij zich zelfs aan een potje pikante telefoonseks met haar – dat helaas geen succes werd dankzij zijn trouwe groepje vrienden.

Universal

Kevin Myers – The one that never got over Vicky

De meest zelfzekere van het viertal is Kevin (Thomas Ian Nicholas) die in de eerste film als enige een liefje heeft. Vicky, de blonde schone met wie hij date is helaas niet meer helemaal gelukkig in de relatie. Uiteindelijk maken ze het goed en slaagt Kevin er wel in om met haar naar bed te gaan op dezelfde avond als Jim, Oz en Finch hun maagdelijkheid verliezen. Ondanks zijn pogingen geeft Vicky uiteindelijk toch de relatie op en blijft Kevin alleen achter. Hij mag dan wel de zelfzekere bink zijn uit de groep, in alle volgende films is het Vicky die in zijn achterhoofd blijft ronddwalen. Misschien is het voor hun ook wel tijd voor een… reunion?

Universal

Paul Finch – ‘Shitbreak’

Eddie Kaye Thomas die in de American Pie films te zien is als Finch, is de meest gesofisticeerde van de bende. Hij is de vierde man van het pact en is dan ook, net als de anderen, in de ban van het verliezen van zijn maagdelijkheid. Finch heeft helaas zijn looks en ook zijn imago niet mee, hij is erg gesteld op zijn hygiëne en maakt naam bij Stifler (die hem liefkozend ‘Shitbreak’ gaat noemen) door elke middag even over huis te gaan om naar de wc te gaan. Wat nog overschiet van zijn imago verdwijnt helemaal als hij door laxeermiddelen in zijn drankje (liefkozend door Stifler toegediend) naar de dichtstbijzijnde wc op school moet hollen en uiteindelijk in de meisjestoiletten eindigt. Hoewel de dingen er niet goed uitzien voor hem ontmoet hij op de avond van het eindejaarsbal Stiflers moeder, een rijpe, sensuele vrouw die het verstand en het jeugdige geflirt van Finch wel kan waarderen. Tot Stiflers grote ontsteltenis heeft Finch seks met de vrouw – haar naam wordt trouwens maar één keer in de film genoemd (ra ra…) – en blijft hij haar ook in de volgende films weer tegen het lijf lopen. Of hij in de Reunion nog altijd een kans maakt valt af te wachten, Jims dad blijkt ook op vrijersvoeten te zijn.

Universal

Noah Levenstein – Jim’s dad

Eugene Levy will go down in history als de vader van Jim, de lieve man met een open geest die zijn zoon op het juiste pad probeert te houden in zijn seksuele zoektocht. Noah heeft in de American Pie films een verschrikkelijk goede timing, steeds opnieuw weet hij zijn zoon in de meest genante momenten te betrappen. Jim die zichzelf bevredigt met een sok, Jim met een warme appeltaart tegen zijn kruis gedrukt, Jim die zijn hand aan zijn penis vastlijmt, Jim die onder de tafel een blowjob krijgt van zijn vriendin, … Het lijstje houdt niet op en overal is de vader van Jim aanwezig! Gelukkig heeft de man steeds opnieuw wijze raad voor zijn zoon. Misschien dat, na de dood van Jims moeder, hij nu wel eens goede raad zou kunnen gebruiken van Jim en zijn vrienden.

Universal

Steve Stifler – eh… ja…

Sean William Scott in de film te zien als Steve, Stifler, the stifmeister en zowat het meest irritante, degoutante en toch ook amusante personage uit de film. Hij is de zoon van mevrouw Stifler – die trouwens het begrip MILF helemaal populair maakte! – en hoewel hij niet deel uitmaakte van het pact dat de 4 jongens sloten, slaagt hij er toch keer op keer in om zijn plaats op te eisen in de gebeurtenissen in de films. Stifler mag dan wel de meest zelfzekere en vlotte gast van de hele hoop zijn, hij eindigt ook zo vaak als de dupe in het hele verhaal. Denk maar aan die keer dat er van op het balkon op hem werd geplast, of toen hij dat bekertje bier vol sperma achterover sloeg. Stiflers seksuele driften beheersen een groot deel van zijn leven, hij is grof, hij choqueert en is een echte pestkop en toch is hij onmisbaar in de film.

Op de reünie keert hij, net als alle andere bekende gezichten, terug naar East Great Falls voor hun high-school-reünie. Tijdens één weekend komen ze erachter wat er is veranderd, wie er niet is veranderd, en dat tijd en afstand vriendschapsbanden niet kunnen verbreken. Ze halen nu herinneringen op en raken als volwassenen weer geïnspireerd door de hormonaal gefrustreerde tieners die een legendarische comedy opleverden. Nog één keertje genieten van echte warme American Pie, vanaf 2 mei in de bioscoop! Speciaal voor de American Pie Reunion zijn Stiflers meest legendarische momenten nog eens samengezet (Oh boy).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.