De lijdensweg van Hugh Jackman

Les Misérables

Universal

Vorige week hadden we het over Les Misérables, de nieuwe musicaladaptatie van Victor Hugo’s bekende roman. Hugh Jackman moest 15 kilo afvallen voor zijn rol als Jean Valjean.

Hugh Jackman: “Ik vraag me af of ik soms niet teveel van mijn lichaam heb geëist.”

De eerste 10 kilo heeft Jackman eraf kunnen krijgen met een streng dieet en de sportschool. Voor de laatste 5 kilo heeft de acteur echt moeten lijden: “Het niet eten en drinken is een oude truc van bodybuilders om ingevallen ogen en wangen te krijgen”, iets wat Jackman goed gelukt is. Het bezorgde hem hoofdpijn en vanwege de honger en dorst werd het acteren hem soms heel lastig gemaakt. Naast het acteren onder deze omstandigheden werd van de acteur ook nog verwacht live te zingen tijdens elke take. In het video-interview van vorige week vertelt hij hoe erg hij er tegenop zag: “Live zingen is angstaanjagend!” Hierdoor is echter juist het leed dat Jackman heeft ondergaan tijdens het filmproces nog beter in zijn stem te horen.

Ook had Hugh het moeilijk met de afwezigheid van zijn familie tijdens de opnames. “Mijn familie is bijna altijd bij me op de set, maar deze keer niet”. Met een on-hollywoods huwelijk van 16 jaar, 2 kinderen en een hechte band met zijn vader is Jackman een echt familiemens. Nadat zijn moeder het gezin verliet toen hij 8 jaar was, is zijn vader altijd een rots in de branding geweest. Zo vertelt Hugh: “Met elke belangrijke beslissing die ik in mijn leven maak denk ik aan wat mijn vader in zo’n situatie zou doen”.

Toch twijfelde hij geen seconde of hij de rol van Jean Valjean wilde spelen:

“Alle opofferingen zoals de hoofdpijn, duizeligheid en mijn humeur zijn het allemaal meer dan waard geweest.”

Eén ding staat vast, Hugh Jackman heeft zich voor meer dan de volle 100% ingezet voor Les Misérables, en het eindresultaat mag er zijn. Wil je met eigen ogen zien hoe Hugh Jackman zijn Golden Globe heeft verdiend? Vanaf 20 februari draait Les Misérables in de bioscoop. Bekijk hier alvast de trailer. Als je het video-interview met de acteurs (Jackman, Anne Hathaway, Russell Crowe e.a.) wil bekijken, zie het artikel van vorige week.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.