De meest lucratieve films van 2013

Iron Man 3

Marvel Studios

Het einde van het jaar komt eraan en dan duiken er allerhande goede voornemens op, samen met een hele reeks aan lijstjes. Gaande van de beste films van het jaar tot diegene met de meeste schandalen. En ook wij dragen ons steentje bij, door jullie een top-3 voor te schotelen met de films die het meeste geld binnen wisten te rijven.

Allereerst moeten er nog eervolle vermeldingen gegeven worden aan The Hunger Games: Catching Fire en Monsters University. Beide films brachten erg veel op. $738.3 miljoen voor The Hunger Games en $743.6 miljoen voor het vervolgen op Monsters Inc. Geen slechte opbrengst voor beide films, maar net niet genoeg om een plaatsje in de top drie te veroveren.

Universal

Op drie staat immers Fast & Furious 6, met Vin Diesel en (wijlen) Paul Walker, aangevuld met onder andere Dwayne ‘The Rock’ Johnsen en Ludacris (die ook in de vorige films te zien was). Met een opbrengt van zo’n slordige $788.7 miljoen weet Fast & Furious 6 de derde plaats te veroveren, met goede voorsprong op The Hunger Games en Monsters University. De reeks aan superwagens en straatraces heeft een garde aan fans vergaart, wat het succes van Fast & Furious 6 (en de winst ervan) misschien verklaart.

Universal

Het verschil met Despicable Me 2 is best overweldigend. Met zijn $918.4 miljoen verdient Pierre Coffins en Chris Renauds opvolger voor Despicable Me de tweede plaats. Animatiefilms trekken nog steeds enorm veel volk zo blijkt, en het verhaal van superslechterik Gru die zijn leven beterde en deze keer de de wereld redt sloeg aan. En nog geen klein beetje. Misschien heeft het succes iets te maken met de schattigheid van Gru’s minions, de gele en niet al te snugger uitziende hulpjes?

Marvel

De meest winstgevende film van het jaar was Iron Man 3, met de ondertussen alom gekende wapenontwikkelaar turned superhero Tony Stark (Robert Downey Jr.). De exploten van Stark in zijn strijd tegen de Mandarin (Ben Kingsley) brachten wereldwijd miljoenen fans op de been voor het laatste (?) deel in de Iron Man trilogie. De film bracht dan ook zo’n$1.2 miljard in het laatje, en mag zich dan ook trots op de rood-gouden borst kloppen als meest lucratieve film van het jaar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.