De obscene middeleeuwen

Universal

Het klonk allemaal best oké: een komische actiefilm die zich afspeelt in de middeleeuwen, over twee broers die samen op queeste gaan. Ze zoeken een door een boze tovenaar ontvoerde prinses. De laatste jaren kwam immers een treffelijk aantal komedies uit met een op het eerste gezicht mager lijkend plot (Superbad, The Hangover, Hot Tub Time Machine) die toch als zeer vermakelijk beschouwd kunnen worden, en waarom zou Your Highness, met een cast als deze (James Franco! Natalie Portman! Zooey Deschanel! Danny McBride!) anders zijn?

Universal

Your Highness wil het verhaal achter dat van de dappere en charmante ridder vertellen, en focust op de broer van zo’n ridder, die niet zo charmant en al helemaal niet zo dapper is. Prins Thadeous (Danny McBride, gezicht van de sitcom Eastbound & Down) is stikjaloers op het middeleeuwse succes van zijn broer Fabious (James Franco: Spider-man, Howl, 127 Hours). Gedwongen door hun vader gaan ze samen op pad om Fabious’ verloofde, gespeeld door Zooey Deschanel, te redden uit de klauwen van de boze Lezarre.

Tijdens hun zoektocht ontmoeten ze onder andere een pervers monsterachtig tovenaartje die de beide broers om een handjob vraagt (en die ook ontvangt), een Minotaurus die hun schildknaap ‘liefkoost’ en zo gaan de vulgariteiten nog even door.

De film is platvloers (op een gegeven moment snijdt prins Thadeous de penis van de door hem verslagen Minotaurus af en hangt deze aan zijn nek als oorlogssouvenir) en is doorspekt met doorspoelbare vecht- en achtervolgingsscènes. Misschien ligt het net aan die sterrencast, waardoor het moeilijk is het geheel serieus te nemen (en dus oprecht grappig te vinden)?

Universal

Natalie Portman speelt Isabel, een krijgster die meer dan eens het hachje van de broers redt. De actrice lijkt hier helemaal niet op haar plaats te zijn, het valt nu eenmaal op dat ze het enige personage in de film is die geen gore moppen tapt en the F-wordnooit gebruikt. En als Franco met een Brits accent spreekt, lijkt het af en toe alsof ie een beroerte krijgt.

Zowel het script als de acteurs lijken niet te weten welke richting ze precies willen uitgaan: het aspect van de brutale actie lijkt zich niet te combineren met de te grote focus op seksuele innuendos (die helemaal niet verstopt of subtiel zijn) en gore moppen. En dan zwijgen we nog over de povere special effects.

David Gordon Green liet met Your Highness een grote steek vallen. Het idee was goed, de uitvoering heel wat minder.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.