De terugkeer van Mary Jane Watson

The Amazing Spider-Man

Columbia

In The Amazing Spider-Man (2012) van Marc Webb was er geen plaats voor Mary Jane Watson. Onze favoriete kneus Peter Parker (een verdienstelijke Andrew Garfield) mocht daarentegen zijn ogen uitkijken op Gwen Stacy (een heerlijke rol van een blondgeverfde Emma Stone). Op dat vlak bleef de reboot van Marc Webb aardig trouw aan de originele strips van Stan Lee. In het vervolg The Amazing Spider-Man II zal de roodharige love interest van de alom geliefde webslingeraar wel haar opwachting maken.

Meer bepaald Shailene Woodley mag de honneurs waarnemen. De bevallige Woodley verdiende haar sporen in diverse tv-series. We onthouden onder meer haar rol als Kaitlin Cooper in het populaire The O.C., en haar rol in het mierzoete vehikel The Secret Life of the American Teenager (James, een kotszakje aub).

Fox

De actrice kende haar doorbraak op het witte doek naast gentleman George Clooney in het bejubelde The Descendants van Alexander Payne (About Schmidt, Sideways). Haar vertolking van Alexandra King leverde Woodley een Independent Spirit Award op en een nominatie bij de felbegeerde Golden Globes. MTV lauwerde haar prompt met het beeldje voor beste doorbraak.

En nu zien we haar in 2014 aan de zijde van Andrew Garfield en Emma Stone in The Amazing Spider-Man II. Dat zet alvast de deur open voor het nodige vuurwerk.  In de Spider-Man trilogie van Sam Raimi (2002, 2004, 2007) gaf Kirsten Dunst een eerder brave vertolking van de vurige roodharige Watson. Dunst betekende dan ook een kleine teleurstelling voor de fans van de comics. In de maandelijkse Marvelblaadjes leerden deze MJ kennen als een wulpse wervelwind. De pittige jongedame zou al snel Peter Parkers wereld op stelten zetten, tot grote frustratie van diens bravere vriendinnetje Gwen Stacy.

Alleen in Spider-Man III van Raimi mochten we een glimp opvangen van Mary Jane’s pittige karakter. Niet toevallig omdat Gwen Stacy (een eerder vlakke vertolking van Bryce Dallas Howard) in die film haar opwachting maakte en meteen werd opgemerkt door onze heldhaftige muurkruiper.  Het ziet er naar uit dat Webb zich voor zijn aankomende adapatie laat inspireren door de driehoeksverhouding Peter-Gwen-Mary-Jane uit de comics. Nu nog hopen dat die invalshoek ook voor het nodige vuurwerk zorgt in 2014!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.