De wedergeboorte van Beauty and the Beast

Disney

Disney

De jonge lezers herinneren zich Beauty and the Beast (1991) vast nog onder de titel Belle en het Beest. Want omdat we kneusjes waren die nog niet konden lezen moesten we naar de gruwelijke Hollands gedubde versie kijken. De film die ons allen wijsmaakte dat een lelijkaard onder invloed van liefde en affectie in een knappe vent verandert is ontsnapt uit de Disneyarchieven. Disney wil de klassieker ‘heruitvinden’ en heeft haar oog laten vallen op Joe Ahearne (Trance). Ahearne is nochtans gekend voor zijn vrij donkere stijl die niet meteen een Disneysfeertje oproept. Het project heet voorlopig “The Beast”.

MPC

Pittig detail: Warner Bros en regisseur Guillermo del Toro zijn ook al een tijdje bezig aan een nieuwe versie van Beauty and the Beast. Door zijn overvolle agenda heeft Del Toro echter niet veel tijd om hieraan verder te werken. Als Warner de strijd wil aangaan met Disney zal er iets moeten veranderen. Misschien komt er dan wel een andere regisseur.

De laatste tijd worden we gebombardeerd met 21e eeuwse versies van Disneyklassiekers. Vorig jaar ging het lichtjes geflopte Snow White and the Huntsman in première. Volgend jaar zien we Angelina Jolie in Maleficent, waarin het verhaal van Sleeping Beauty verteld wordt vanuit het perspectief van de slechte tovenares. Ook een remake van Cinderella komt eraan, met Cate Blanchett als de gemene stiefmoeder. Normaal gezien zou Emma Watson Assepoester vertolken maar dat heeft ze recent afgezegd. Ze speelt wel mee in Warners Beauty and the Beast, als dat project tenminste niet opgedoekt wordt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.