De Zhang Yimou van Notre-Dame

Filmdistrict

Filmdistrict

Victor Hugo’s klassieker Notre-Dame de Paris is al verschillende malen vertaald naar het scherm. Hugo schreef dit liefdesdrama bijna 200 jaar geleden maar de meesten onder ons gaan zich vooral de Disney-versie herinneren en het bijhorende happy end. Kieran en Michele Mulroney, het duo dat samen met Guy Ritchie Sherlock Holmes nieuw, eclectisch leven inblies, namen enkele jaren terug ook de tragische bultenaar onder handen.

Hoewel Tim Burton oorspronkelijk aan het project werkte, blijkt nu dat de Chinese regisseur Zhang Yimou zijn taak overnam. Zhang heeft ervaring met gestileerde, historische films en ons hoor je dus niet klagen over deze samenwerking. Interessant is ook wie dan de rol van Quasimodo op zich neemt. Met het wegvallen van Burton en de pensioengerechtigde leeftijd van tegenwoordig ontsnappen we aan een hinkende Johnny Depp.

Josh Brolin, binnenkort te zien in Spike Lee’s OldBoy, zal zijn kameleon-gehalte opnieuw eer aandoen en de daken van de gotische kathedraal onveilig maken. Al bij al een film met veel potentieel en ongetwijfeld een waar spektakel voor wie van donkere, middeleeuwse fantasietjes houdt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.