del Toro schrijft Pacific Rim 2

Warner Bros. Pictures

Warner Bros. Pictures

Geen film die me deze zomer meer in de war bracht dan Pacific Rim. Toen het project een paar jaar geleden bekend geraakte, klonk het allemaal als muziek in de oren. Torenhoge robots die monsters uit een andere dimensie trakteerden op borden vol knuckle sandwiches, elk kind uit de jaren 80 dat zijn woensdagnamiddagen doorbracht met Club Dorothée begon hiervan spontaan te kwijlen.

Maar toen kwam die eerste trailer en die was behoorlijk underwhelming. De eerste reviews die een paar maanden later op het net opdoken waren grotendeels lauw, slechts zelden lovend. Ik besloot om uiteindelijk toch maar zelf de proef op de som te nemen en wat bleek? Pacific Rim was een blast van begin tot einde. Wie mee wil gaan in de vaak kinderlijke fantasie van Guillermo del Toro, en het gros van de vette knipogen snapt, wordt daar keihard voor beloond.

Warners Bros. Pictures

En al wie die mening met mij deelt, jubelt ende juicht. Want del Toro is samen met Travis Beacham, die meepende aan Pacific Rim, een sequel op papier aan het zetten. Al betekent dat niet dat er groen licht is voor een tweede rondjes Jaegers vs. Kaiju’s. En dat heeft veel te maken met wat de film heeft opgebracht. Met een kostprijs van een kleine 200 miljoen dollar en een wereldwijde opbrengst van een dikke 400 miljoen dollar – met dank aan de Chinese markt -, deed Pacific Rim het lang niet slecht. Maar een uitzonderlijk resultaat is het nu ook weer niet. Wellicht wil de studio eerst weten wat del Toro en Beacham voor een sequel in gedachten hebben (lees: wat het zou kosten?) voor ze hun go geven.

Warner Bros. Pictures

En ook Uw Dienaar zou wel weten wat de schrijvers aan het bekokstoven zijn. Want hoe moet het verder nu de (spoiler alert! spoiler alert!) Pacific Rim gesloten is? Komt er een tweede scheur waaruit de Kaiju’s komen? Een Atlantic Rim? Een Arctic Rim? Een Indian Rim? Of, waarom ook niet, een Oosterschelde Rim? Eerder doken er al geruchten op dat er in de sequel een Kaiju-Jaeger-hybride zou opduiken. En dat Newt Geiszler, de rol van Charlie Day, de slechterik zou spelen. Geen idee of er iets van aan is. Trouwens, het kan best zijn dat we het nooit te weten komen als de studio niet bereid is om de centen op tafel te leggen. En als het er toch van komt, dan is het wellicht niet voor meteen. del Toro jongleert momenteel met zo’n dertien miljoen verschillende projecten tegelijk. Of daar op korte termijn ook nog een Pacific Rim 2 bij kan, is zeer de vraag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.