Delicatessen on tour 2012

You Will Find It

Sphinx

Tijdens de jongste editie van het IKL (Internationaal Filmfestival Leuven) kwam een nieuwe lading Vlaams filmtalent uit de bus. Alweer een generatie regisseurs die jury en publiek wisten te overtuigen met hun uitzonderlijke kortfilms.

Net als vorig jaar maakte het IKL een selectie vande beste Vlaamsekorte fictiefilms en laat deze op tour gaan door Vlaanderen en Brussel. Delicatessen 2012 bestaat uit 6 kortfilms die prijzen behaalden in eigen land en die nog een boeiende festivalcarrière in het vooruitzicht hebben.

In Sphinx kan je terecht op donderdag 15 maart om 20.00 u. en op zondag 18 maart om 17.00 u. Kaarten kosten 7.00 / 6.00 Euro (reductie).

Wat kan je zien?

De intrigerende parabel Broeders (Adil El Arbi & Bilall Fallah) won eerst de Prijs voor de Beste Studentenfilm op het Filmfestivalvan Gent, daarna de VAF Wildcard  én ging op het IKL aan de haal met de Publieksprijs.

Dura Lex (Anke Blondé), een aangrijpende film met Wine Dierickx in de hoofdrol, werd tweede in de publieksscore en won de Juryprijs op het IKL.

De feelgood musical You Will Find It (Jessie De Leeuw) deed het heel goed in de publieksscore en kreeg van de HUMO-lezers de HUMO Award.

Het duistere Nuru kreeg op het IKL een Speciale Vermelding van de Jury en werd geselecteerd voor het prestigieuze kortfilmfestival van Clermont-Ferrand.

De woordeloze liefdesfilm Beats of Love (Wim Geudens) won de Prijs voor Beste Debuut op het kortfilmfestival.

De laatste film uit de compilatie is The Letter (Kenneth Mercken), een film over dopinggebruik in het wielermilieu, die net als Broeders bekroond werd met een VAF Wildcard.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.