Derek Cianfrance verfilmt The Light Between Oceans

derek cianfrance

Focus Features

De Amerikaanse regisseur Derek Cianfrance zal het boek The Light Between Oceans verfilmen, dat bevestigt filmstudio DreamWorks. De novelle van M. L. Stedman is een aangrijpend, maar betoverend verhaal over een vuurtorenwachter die met zijn vrouw op het afgelegen eiland Janus Rock leeft. Hun kinderwens lijkt na verschillende mislukte pogingen gedoemd, tot een bootje met een dode man en een huilende baby aanspoelt. Reden genoeg om de wenkbrauwen te fronsen, maar de vrouw wil het kind houden.

Een verhaal op maat gemaakt van Cianfrance dus. Hij regisseerde voordien al het heftige liefdesdrama Blue Valentine en de beladen misdaadfilm The Place Beyond the Pines. Ryan Gosling speelde in beide mee, maar het is niet bekend of hij de vuurtorenwachter zal vertolken. Lijkt nochtans een geknipte rol voor hem. Cianfrance heeft net nog Metalhead afgewerkt, over een heavy metaldrummer die zijn gehoor verliest.

Het geïsoleerde eilandje leent zich dan weer tot onaardse shots als in Womb, waar de wind huilend over de lege stranden spookt. Maar dat laten we aan Cianfrance zelf over.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.