Dinosaurs! On a spaceship!

BBC

Het is bijna zover. De mad man with a box keert terug. Dit najaar is het tijd voor het zevende seizoen van Doctor Who. Bij de BBC beginnen de tandwieltjes van de promotiemachine stilletjes te draaien. De eerste beelden verschijnen beetje bij beetje online. Uit al dit nieuws is één ding duidelijk: The Doctor is terug, en hij brengt spektakel mee. Wat volgt is een overzicht aan wat we ons mogen verwachten. Verder lezen op eigen risico. Om het met de woorden van River Song te zeggen: spoiler alert!

BBC

Eerst gaf de BBC ons een nieuwe promofoto voor de nieuwste reeks (zie hoofdfoto). Hierop zien we The Doctor met een gewonde Amy Pond (Karen Gillan) in zijn armen. Onze Doctor ziet er niet bepaald vrolijk uit, maar de Daleks des te meer (voor zover Daleks vrolijk kunnen zijn). Daleks, drama en explosies. Laat maar komen!

Daarnaast is er ook een nieuwe trailer. Deze trailer bevat alles dat we verwachten van Doctor Who and more. We zien oude bekenden als River Song, de Weeping Angels en héél veel Daleks. Daarnaast enkele nieuwe gezichten: dinosaurussen (on a spaceship!), cowboys, Nefertiti, en de meest beleefde robots sinds C3PO. Ook Adrian Scarborough krijgt een rol in dit nieuwe seizoen van de legendarische sci-fi reeks.

Maar dat is niet alles. De oude reeks van Doctor Who kwam voor het eerst op de buis in 1963. Dat wil zeggen dat de serie volgend jaar maar liefst 50 jaar wordt. Dat willen de makers duidelijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Een tijdje geleden liet executive producer Steven Moffat al weten dat hij grootse plannen heeft voor de verjaardag. Hij liet ook nog vallen dat 2012 het laatste jaar zal zijn voor companions Amy en Rory (Arthur Darvill). Zij worden in dit zevende seizoen vervangen door Jenna Louise Coleman (foto links). Op het eerste zich lijkt ze niet de meest indrukwekkende companion, maar volgens het productieteam is ze de enige actrice die het tempo van hoofdacteur Matt Smith kan overtreffen. Iedereen die Smith al aan het werk zag als The Doctor weet dat dit geen kleine verdienste is. De nieuwe reeks start dit najaar op BBC 1.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.